Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mancini a szaúdiak kedvéért hagyta ott az olasz válogatottat – sajtóhír

Az olasz válogatott szövetségi kapitányi posztjáról lemondó rutinos szakember lehet Szaúd-Arábia új szövetségi kapitánya…

(Photo by Nesimages/Michael Bulder/DeFodi Images via Getty Images)

A La Gazzetta dello Sport információi szerint Roberto Mancini azért mondott le az olasz válogatott irányításáról, mert a jövőben Szaúd-Arábia szövetségi kapitánya lesz, mellyel három esztendőn át évi 30 millió eurós fizetést garantáló szerződést készül kötni.

“Személyes döntésem volt, hogy lemondtam a szövetségi kapitányi posztról. Szeretném megköszönni Gabriele Gravinának az irántam tanúsított bizalmát, valamint a szövetség minden tagjának támogatását. Tisztelettel és köszönettel tartozom minden játékosomnak, valamint a szurkolóknak, akik mellettem álltak az elmúlt öt évben. Mindig is a szívemben fog élni az Eb-győzelem. Megtiszteltetés volt” – írta Mancini az Instagram-oldalán a távozásáról.

Mancini csaknem öt éven át irányította az olasz válogatottat, mellyel megnyerte a 2021-es Európa-bajnokságot, valamint 2021-ben és 2023-ban is harmadik helyig vezette a Nemzetek Ligájában, azonban a 2022-es vb-re képtelen volt kijuttatni a csapatot.

Az olasz válogatott azóta Luciano Spalletti személyében már bejelentette az új szövetségi kapitányát.