Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: kétgólos hátrányból felállva győzte le a Nottinghamet a Manchester United! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 3. fordulójának szombati játéknapján a Manchester United a Nottingham Forestet fogadta.

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

Egy Manchester United lövéssel kezdődött a találkozó, amit Turner szögletre tudott tolni a vendégek részéről. Ezt követően viszont igazi hidegzuhany következett a „Vörös Ördögök” számára. A szögletből ugyanis egy gyors ellentámadást indított a Forest, és az akció végén Awoniyi mattolta közelről Onanát, 0-1! Alig két perc telt el és jött a második gól a Foresttől: Gibbs-White végezhetett el egy szabadrúgást, ami középen Boly fejét találta meg, ő pedig a bal alsóba fejelt, 0-2! A folytatásban magához ragadta a kezdeményezést ten Hag csapata, és a 17. percben össze is jött a szépítés: Rashford tudta megverni a védőjét a tizenhatosra betörve, majd a középre tett labdáját Eriksen pofozta közelről a hálóba, 1-2! A félidő végéig mindent megtett az egyenlítésért a hazai gárda, de a nagy mezőnyfölényüket nem tudták újabb gólra váltani, így a szünetre Forest előnnyel vonulhattak a felek.

A második játékrész elején is keményen nyomott a United és ennek meg is lett az eredménye: az 52. percben egy jól kidolgozott szabadrúgás variációt követően Fernandes fejelte a labdát Casemiro elé, a brazil pedig közelről bevette a kaput, 2-2! Nem sokkal később már a vezetést is megszerezhette volna a manchesteri alakulat, Antony tekerésénél azonban Turner hatalmas bravúrt bemutatva hárítani tudott. Az 59. minutumban újabb nagy lehetőség maradt ki a hazaiak részéről, Antony centerezése után Fernandes sarokkal terelte a labdát a kapu felé, de az kevéssel elcsorgott a jobb kapufa mellett. A 67. percben aztán megfogyatkozott a Nottingham Forest, miután Worrall gólhelyzetben lerántotta Bruno Fernandest, a játékvezető pedig rögtön felmutatta számára a pirosat! A United fölénye a 75. percben érett újabb komoly lehetőséggé, ekkor ugyanis Danilo Rashforddal szemben szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, amit Fernandes magabiztosan értékesített, 3-2! A 84. percben Onana hárítására volt szükség, hogy ne egyenlítsen ki a Forest, ekkor ugyanis Boly lövését kellett nagy bravúrral hárítania a hazaiak kapusának. A 104 percig tartó mérkőzésen nagyot küzdött a Nottingham az egyenlítés érdekében, de végül nem jártak sikerrel, így a Manchester United kétgólos hátrányból felállva otthon tartotta a három pontot.

Manchester United – Nottingham Forest 3-2 (1-2)
Helyszín:
Old Trafford Vezette: S. Attwell
Gólszerzők:
Eriksen (17.), Casemiro (52.), Fernandes (76. – büntető) ill. Awoniyi (2.), Boly (4.)
Sárga lapok: Wan-Bissaka (58.), Rashford (82.), Onana (89.), Fernandes (90+6.) ill. Aurier (44.), Gibbs-White (45+2.), Aina (62.), Kouyaté (90+6.)
Kiállítás:ill. Worrall (67.)

Manchester United: Onana – Dalot, Martinez, Varane (Lindelöf 46.), Wan-Bissaka – Casemiro, Eriksen – Fernandes, Antony (McTominay 85.), Rashford – Martial (Sancho 60.) Vezetőedző: Erik ten Hag

Nottingham Forest: Turner – Boly, Worrall, McKenna (Niakhaté 57.) – Aurier, Yates, Danilo (Elanga 81.), Aina – Johnson (Kouyaté 70.), Gibbs-White – Awoniyi (Wood 81.) Vezetőedző: Steve Cooper

A mérkőzés összefoglalója:

A 3. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Chelsea – Luton Town 3-0

Szombat:
Bournemouth – Tottenham 0-2
Arsenal – Fulham 2-2
Brentford – Crystal Palace 1-1
Everton – Wolverhampton 0-1
Manchester United – Nottingham Forest 3-2
18:30 Brighton – West Ham United (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:
15:00 Burnley – Aston Villa (Tv: Spíler 2)
15:00 Sheffield United – Manchester City (Tv: Spíler 1)
17:30 Newcastle United – Liverpool (Tv: Spíler 1)