Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Haaland büntetőt hibázott, a City nagy nehézségek árán gyűjtötte be a 3 pontot a Sheffield otthonában! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 3. fordulójának vasárnapi játéknapján a címvédő Manchester City az újonc Sheffield United otthonába látogatott.

(Photo by Alex Livesey/Getty Images)

Pep Guardiola hiányában is egy kötelező feladat várt a címvédő Manchester City együttesére az újonc Sheffield United otthonában. A vendégek ennek megfelelően hatalmas fölényben futballoztak az első percektől kezdve, ám az első játékrész nem hozott gólt. Ez az esetek többségében a hazaiak önfeláldozó védekezésének, illetve sokszor a szerencsének is köszönhető volt. A City ugyanis a játékrész bizonyos szakaszaiban futószalagon gyártotta a helyzeteket, de vagy a befejezésekbe csúszott hiba, vagy Foderingham kapus mutatott be nagy bravúrt. A 37. percben aztán hatalmas lehetőséghez jutott a Manchester City, miután Egan kezezése miatt büntetőt ítélt a játékvezető! A labda mögé Haaland állt oda, a norvég gólvágó azonban a bal kapufára rúgta a labdát, onnan pedig kifelé pattant a labda, így gólnélküli állással vonultak szünetre a felek.

A második játékrészben sem változott a játék képe, a City nagy erőket mozgósított a vezetés megszerzése érdekében, amit jól mutat, hogy a 60. perc környékén 22:0 volt a lövések aránya a vendégek számára. A jég végül a 63. percben tört meg, amikor Grealish cselezett le az alapvonal felé, majd a beadása a hosszún tökéletesen Haaland fejére érkezett, ő pedig közelről már nem hibázott, 0-1! A véghajrához közeledve a hazaiak kénytelenek voltak kitámadni, és bizony a 85. percben össze is jött számukra az egyenlítés, köszönhetően egy védelmi hibának is, amit Bogle tudott kihasználni, 1-1! Itt azonban még nem volt vége a mérkőzésnek, a 88. percben ugyanis egy beadás után Foden rosszul levett labdája pattant Rodri elé, aki a tizenegyespont magasságából bombázott a léc alá, 1-2! A City így nagy nehézségek árán, de begyűjtötte a 3 pontot, és egyedüli csapatként megőrizte 100%-os mérlegét.

Sheffield United – Manchester City 1-2 (0-0)
Helyszín:
Bramall Lane Vezette: J. Gillett
Gólszerzők:
Bogle (85.) ill. Haaland (63.), Rodri (88.)
Sárga lapok: Baldock (45+4.), Osula (60.), Souza (78.), Egan (83.) ill.-
Kiállítás:ill.-

Sheffield United: Foderingham – Robinson, Egan, Ahmedhodzic – Osborn (Larouci 17.), Hamer, Norwood (Basham 80.), Souza, Baldock (Bogle 71.) – Traoré, Osula (McBurnie 71.) Vezetőedző: Paul Heckingbottom

Manchester City Ederson – Walker, Dias, Aké, Gvardiol – Kovacic (Foden 86.), Rodri, Grealish, Silva, Alvarez – Haaland Vezetőedző: Juan Manuel Lillo

A mérkőzés összefoglalója:

A 3. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Chelsea – Luton Town 3-0

Szombat:
Bournemouth – Tottenham 0-2
Arsenal – Fulham 2-2
Brentford – Crystal Palace 1-1
Everton – Wolverhampton 0-1
Manchester United – Nottingham Forest 3-2
Brighton – West Ham United 1-3

Vasárnap:
Burnley – Aston Villa 1-3
Sheffield United – Manchester City 1-2
17:30 Newcastle United – Liverpool (Tv: Spíler 1)