Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: új támogatóval bővült a Soroksár

A hétfői napon új támogatóval bővült a magyar másodosztályú bajnokságban (Merkantil Bank Liga) szereplő Soroksár együttese…

A Provident Pénzügyi Zrt. nettó 50 millió forintos támogatást biztosít a jövőben az NB II-es Soroksár számára.

“A nagy kluboké a csillogás, de fontos, mi történik a hátországban” – szögezte le a cég vezérigazgatója, Szirmák Botond, aki azt is elárulta, mivel a cég 2300 munkavállalójának mintegy 80 százaléka nő, ezért fontos szempont volt, hogy a női futball is részesül az összegből.

A cégvezető kiemelte, az összetartó és családias hangulatú klubra a nevelőmunkája hívta fel a figyelmet, mert olyan kiemelkedő játékosok nevelése köszönhető a Soroksárnak, mint a Ferencvárosban remekelő Pászka Lóránd, Varga Ádám, ifjabb Lisztes Krisztián vagy Halmai Ádám.

“Mi itt a hátországban azért dolgozunk, hogy sok fiatalnak segítsünk valóra váltani az álmát” – mondta Szűcs Mihály klubelnök. Reményét fejezte ki, hogy nemcsak egyéves lesz az együttműködés, hanem hosszútávú.

A korábbi ferencvárosi labdarúgó az MTI-nek kifejtette, a Provident az egyik legnagyobb támogatója lett a klubnak, de az anyagiaknál is fontosabbnak tartja az üzenetet, hogy ilyen nagy vállalat állt a klub mellé, ami szerinte az elmúlt évek munkájának gyümölcse. Megemlítette, hogy a Soroksár tavaly nyári keretéből jelenleg tíz futballista már az élvonalbeli együttesnél van.

“Az élvonalba feljutott nőknél a bennmaradás a cél, míg a férfiaknál szeretnénk minél feljebb végezni, de továbbra is a fiatalok fejlődése a legfontosabb” – jelentette ki az 53 éves sportvezető.