Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl-selejtező: a Zalgiris edzője szerint nem követnek el több hibát a Fradi ellen

Csütörtökön lép pályára a Ferencváros a Konferencia-liga-selejtező visszavágóján a Zalgiris ellen, a találkozó előtt pedig a litván csapat edzője, Vlagyimir Cseburin mondta el a gondolatait. 

 (Photo by Seskim Photo/MB Media/Getty Images)

 A Ferencváros a litván Zalgiris Vilnius ellen lép pályára a csütörtöki Konferencia-liga-selejtezőn. Vlagyimir Cseburin, a vendégek vezetőedzője elmondta, az első mérkőzésen több végzetes hibát követtek el, és mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a visszavágón ez ne forduljon elő.

A szakember – akinek ez már a hatodik mérkőzése lesz a zöld-fehérek ellen, hiszen 2019-ben a Suduva, 2021-ben pedig már a Zalgiris szakvezetőjeként meccselt a Ferencvárossal, de négy vereség mellett eddig csak egy döntetlent ért el – az MTI kérdésére megjegyezte, tisztában vannak azzal, hogy ha gólt kapnak, abban a pillanatban eldől a párharc, ugyanakkor nekik a biztonságos játék mellett kockázatot is vállalniuk kell.

A 101-szeres litván válogatott, 39 esztendős csapatkapitány Saulius Mikoliunas leszögezte, súlyos vereséget szenvedtek ugyan a párharc első felvonásán, de a klub filozófiája megköveteli, hogy az utolsó pillanatig küzdjenek.

Amennyiben továbbjut, a Ferencváros sorozatban az ötödik szezonban lesz főtáblás egy európai kupasorozatban: 2020-ban a Bajnokok Ligája, 2019-ben, 2021-ben és tavaly pedig az Európa-liga főtábláján futballozott a zöld-fehér csapat. Ezért a korai BL-selejtezős búcsút követően – a feröeri KÍ Klaksvík meglepetésre kiejtette a magyar bajnokot – egyértelmű cél volt, hogy legalább a harmadik számú sorozatban, a Konferencia-ligában összejöjjön az őszi folytatás.

A csütörtökön 20 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

A mérkőzésről a Fradi vezetőedzője, Máté Csaba is elmondta a véleményét.