Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2026: kijelölte keretét a címvédő a selejtezők rajtjára

Az argentin válogatott szövetségi kapitánya hosszas várakozást követően kitűzte a keretét a vb-selejtezők jövő heti nyitányára…

(Photo by Garry Lotulung/NurPhoto via Getty Images)

Az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni kijelölte nemzeti csapata keretét a dél-amerikai vb-selejtezők szeptemberi rajtjára.

Az argentin névsor tartalmaz néhány meglepetést, hiszen többen bekerültek a keretbe az olimpiai selejtezőre készülő U23-as válogatottból és nagyobb hiányzók is vannak. Sérülés miatt nem tagja a keretnek Paulo Dybala és Marcos Acuna, de például Joaquin Correa és Giovani Lo Celso sem szerepel a meghívottak közt. Ezen kívül Scaloni számít az olasz válogatottal is hírbe hozott Lucas Beltránra, valamint az U23-asok közül hívta be Bruno Zapellit, aki már szerepelt is az olasz U21-es válogatottban. Továbbá a fiatalabbakat Facundo Buonanotte, Alejandro Garnacho, Alan Velasco és Lucas Esquivel képviseli.

Amíg Európában még a 2024-es Eb-selejtezőket játsszák, addig a dél-amerikai kontinensen a jövő héten már megkezdődik a kvalifikáció a 2026-os világbajnokságra. A történelem első 48 csapatos világbajnokságára Dél-Amerikából a tíz csapat közül az első hat helyezett automatikusan kijut, a hetedik pedig pótselejtezőt játszik.

Az Albiceleste a vb-selejtezősorozatot szeptember 7-én, az Ecuador elleni hazai mérkőzéssel kezdi a Monumentalban, 12-én pedig La Paz-ba látogat a bolíviai válogatotthoz.

Gastón Edul korábbi információi szerint Lionel Messi csak az előbbi mérkőzésen fog pályára lépni, majd a magaslati megméretés helyett visszatér klubcsapatához, mivel az MLS-ben nincs szünet a válogatott-mérkőzések miatt és egyébként sem feltétlen terhelné magát egy ilyen mérkőzéssel.

Az argentin válogatott kerete:

Kapusok: Emiliano Martínez (Aston Villa), Juan Musso (Atalanta), Walter Benítez (PSV Eindhoven), Franco Armani (River Plate)
Hátvédek: Nahuel Molina (Atlético Madrid), Germán Pezzella (Real Betis), Gonzalo Montiel (Nottingham Forrest), Juan Foyth (Villarreal), Marcos Senesi (Bournemouth), Lisandro Martínez (Manchester United), Cristian Romero (Tottenham), Nicolás Tagliafico (Olympique Lyon), Nicolas Otamendi (Benfica), Lucas Esquivel (Athletico Paranaense)
Középpályások: Leandro Paredes (AS Roma), Rodrigo De Paul (Atlético Madrid), Guido Rodríguez (Real Betis), Enzo Fernández (Chelsea), Alexis Mac Allister (Liverpool), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen), Ángel Di María (Benfica), Alan Velasco (FC Dallas), Bruno Zapelli (Athletico Paranaense), Thiago Almada (Atlanta United)
Támadók: Lionel Messi (Inter Miami), Lucas Beltrán (Fiorentina), Lautaro Martínez (Inter), Nicolás González (Fiorentina), Ángel Correa (Atlético Madrid), Facundo Buonanotte (Brighton & Hove Albion), Julián Álvarez (Manchester City), Alejandro Garnacho (Manchester United)

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!