Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dibusz: “Nem egyszerű csoport, de nem is vártunk mást…”

A selejtezőket sikerrel megvívó magyar bajnok Ferencváros megkapta ellenfeleit az Európa-konferencialiga csoportkörére…

(Photo by Domenic Aquilina/NurPhoto via Getty Images)

Miután a Ferencváros csoportellenfelei között az olasz Fiorentina, a belga KRC Genk és a szerb Csukaricski szerepel, a zöld-fehérek csapatkapitánya, Dibusz Dénes a fradi.hu részére osztotta meg gondolatait a sorsolásról:

“Nem egyszerű csoport, de nem is vártunk mást. Nem kis szerencse kell ahhoz, hogy minden kalapból megkapjuk a papíron leggyengébbnek gondolt ellenfelet. A Fiorentina egy nagyszerű csapat, a sorozat tavalyi döntőse. Komoly tradíciókkal rendelkezik, de a színük miatt a szurkolóinknak is pikáns lehet ez az összecsapás. A Genket sem kell senkinek bemutatni, egy belga élcsapat, ahol ráadásul ott van Paintsil is, így egy régi ismerőssel is találkozhatunk. A Csukaricski papíron a leggyengébb együttes a négyesünkből, de nem szabad lebecsülni őket. A szerb csapatok mindig kellemetlen stílusban játszanak, biztos vagyok benne, hogy mindenki dolgát meg fogják nehezíteni.”

“Nagyon bízom benne, hogy jól játszunk majd, tudjuk tartani a tempót. Sokkal erősebb ellenfelek ellen kell helyt állnunk majd, mint a selejtezők alatt. A lényeg azonban most is az, mint az előző csoportkörökben, azaz mindenkinek a tudása legjavát kell adnia, csapatként kell együtt működnünk, egységet kell alkotnunk, és akkor egyik sem lesz megoldhatatlan feladat” – tette hozzá a kapus.

Az Ekl csoportkörének első fordulóját szeptember 21-én rendezik.