Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Menesztették a női spanyol válogatott szövetségi kapitányát – HIVATALOS

A spanyol szövetség hivatalos közlemény tudatta, hogy Jorge Vilda továbbá már nem a női spanyol válogatott szövetségi kapitánya.

(Photo by Marc Atkins/Getty Images,)

Menesztették a spanyol női válogatott szövetségi kapitányát, Jorge Vildát, mindössze 16 nappal azután, hogy csapata megnyerte a világbajnokságot.

Vilda távozása azt követően történt, hogy Luis Rubiales, a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) azóta már felfüggesztett elnöke a vb-döntő után rendezett éremátadó ünnepségen Luis Rubiales szájon csókolta Jenni Hermosót, a spanyol válogatott csatárát az Anglia elleni győzelem után. Hermoso szerint a csók nem volt közös megegyezésen alapuló, amit Rubiales tagad.

Vildát a spanyol női válogatott sportigazgatói posztjáról is menesztették. A döntést Pedro Rocha, az RFEF megbízott elnöke hozta meg. A 42 éves szakember 2015 óta irányította a spanyol válogatottat, és korábban különböző szerepköröket töltött be az ifjúsági rendszerben is.

Spanyolország augusztus 20-án története során először nyerte meg a női világbajnokságot, miután Olga Carmona első félidőben szerzett góljával 1-0-s győzelmet aratott Anglia felett.

“A Spanyol Királyi Labdarúgó Szövetség Pedro Rocha elnök által bejelentett első megújulási intézkedések egyikeként úgy döntött, hogy megválik Jorge Vilda sportigazgató és női szövetségi edző szolgálataitól. A RFEF nagyra értékeli a válogatott élén és a női csapatok sportigazgatói funkcióiban végzett munkáját, valamint az idő alatt elért sikereket, amelyeket a közelmúltban elért világbajnoki címmel megkoronázott. Nagyra értékeljük kifogástalan személyes és sportszakmai magatartását, amely kulcsszerepet játszik a spanyolországi női labdarúgás figyelemre méltó fejlődésében. Hosszú időszaka alatt Vilda a tisztelet és a sportszerűség értékeinek előmozdítója volt a labdarúgásban”

– áll az RFEF közleményében.

Rubiales Vilda elkötelezett támogatója volt, és támogatta őt. Az edző az augusztus 25-i RFEF-közgyűlésen álló ovációval köszöntötte Rubialest, miután az elnök megerősítette, hogy a Hermoso-csókot követően nem mond le posztjáról, és ígéretet tett arra, hogy új, négyéves szerződést ad Vildának.

Két nappal később a vezetőedző már bírálta Rubiales “helytelen viselkedését”, de nem mondott le a vezetőedzői posztról, annak ellenére, hogy 81 spanyol játékos nem volt hajlandó játszani, amíg az RFEF vezetőségében nem történik változás, és az edzői stáb tizenegy tagja lemondott.