Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: pozsonyi győzelmével továbbra is hibátlan Portugália! – eredmények, tabella

Az Európa-bajnoki selejtezősorozatban pénteken újabb három csoportban folytatódtak a küzdelmek. A továbbra is 100%-os mérleggel bíró Portugália és Skócia egyaránt tett egy újabb jelentős lépést a továbbjutás felé – Mutatjuk a történéseket!

(Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)

 

A-csoport:

Ciprus – Skócia 0-3 (0-3)
Gólszerzők: McTominay (6.), Porteous (16.), McGinn (30.)

A spanyolok kiütéses, Grúzia elleni győzelmére a legjobb választ adta Skócia, amely az egész Eb-selejtezősorozat leggólerősebb játékosa, az ötödik meccsén a hatodik gólját jegyző Scott McTominay korai góljával hamar vezetést szerzett, majd lényegében az első félidő végére eldöntötte az érdemi kérdéseket Ciprus ellen.

 

A csoport állása:

Standings provided by Sofascore

D-csoport:

Törökország – Örményország 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Yildirim (88.) illetve Dashyan (49.)

Gól nélküli első félidőt követően is érezni lehetett, hogy hiába a házigazda nagy mezőnyfölénye, Örményország nem adja könnyen magát. A vendégek ha át is adták a kezdeményezést a törököknek, egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet a találkozón, amelynek második félidejének elején a vezetést is megszerezték.
Sokáig úgy tűnt, Örményország meg is nyerheti a találkozót, de aztán a törököknek legalább az egyenlítés összejött a hajrában.

 

Horvátország – Lettország 5-0 (3-0)
Gólszerzők: Petkovic (3. és 44.), Ivanusec (13.), Kramaric (68.), Pasalic (78.

Horvátország a papírformának megfelelően, esélyt sem adva Lettországnak tartotta otthon mindhárom pontot. Az öt gólos különbség még kis túlzással hízelgő is a vendégekre nézve, figyelembe véve, hogy a 28 horvát kísérletből, a fele el is találta a lettek kapuját.
A kötelező győzelemmel Luka Modricék vesztek pontok tekintetében már jobban állnak mint a jelenleg a csoport élén álló, pontokat veszítő Törökország.

 

A csoport állása:

Standings provided by Sofascore

 

J-csoport:

Szlovákia -Portugália 0-1 (0-1)
Tehelné pole stadion (Pozsony), Vezette: G. Nyberg (svéd)
Gólszerző: B. Fernandes (43.)
Sárga lap: Schranz (35.), Duda (53.), Calzona (87. – pályán kívül) illetve C. Ronald (62.)
Piros lap: –

Szlovákia: Dubravka – Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko – Duda, Lobotka (Hrosovsky, 83.), Kucka (Benes L., 75.) – Schranz (Suslov, 63.), Polievka (Bozenik, 63.), Haraslin (Duris, 83.). Szövetségi kapitány: Francesco Calzona

Portugália: D. Costa – Cancelo (Semedo, 62.), A. Silva, R. Dias, Dalot – B. Fernandes, Palhinha, B. Silva – Vitinha (Oravio, 62.), C. Ronaldo, R. Leao (P. Neto, 62.). Szövetségi kapitány: Roberto Martinez

A csoport rangadóján Szlovákia ahogyan ígérte, bizony megnehezítette nagyobb nevű ellenfele dolgát. A portugálok bizony élhettek át kellemetlen perceket Pozsonyban, ám kimagasló egyéniségeiknek köszönhetően végül ha minimális különbséggel is, de csak megnyerték a találkozót.
A mindent eldöntő találatot Bruno Fernandes szerezte az első félidő vége felé – Akkor amikor, ahogyan mondani szokás, nem igazán volt benne Portugália játékába a gól (…)

 

Luxemburg – Izland 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Chanot (9.), Borges Sanches (70.), Sinani (89.) illetve Haraldsson (88.)
Kiállítva: Magnusson (73. – Izland, második sárga lappal)

Egy, az izlandi kiállításig kiegyenlített találkozón a kapu előtt a helyzeteit jobban kihasználó hazaik zsinórban már a harmadik sikerüket aratták, amellyel jelezték, hogy igen is beleszólhatnak a továbbjutás kérdésébe.

 

Bosznia-Hercegovina – Liechtenstein 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Dzeko (3.), Luchinger (18. -öngól) illetve Wolfinger (21.)

A remekül kezdő bosnyákok  hamar két gólos előnyre tettek szert, amelyből egyet még a szünet előtt leadtak, a folytatásban pedig miután nem tudtak újabb gólt szerezni, még izgulhattak is azért, hogy megőrizzék a vezetésüket.

 

A csoport állása:

Standings provided by Sofascore