Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: Messi számára idő előtt érhet véget a válogatott szereplés! – sajtóhír

Az Inter Miami klasszisa, azok után, hogy pályára lépett az argentinok első világbajnoki selejtezőjén, Ecuador ellen, könnyen lehet, hogy a soron következő, Bolívia elleni találkozón már nem lesz ott az ‘albicelestében’.

(Photo by Manuel Cortina/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

 

A hírek szerint Lionel Scaloni szövetségi kapitány ugyanis a köztudottan extrém terhelést jelentő bolíviai La Paz-ban, a szokványostól messze eltérő tengerszint feletti magasságon rendezendő találkozón fontolgatja Messi játékát.

Az argentin sajtó szerint a kapitány nem kizárt, hogy rövidesen bejelenti, hogy Messit elengedi a válogatott keretből.

A híre szerint Scaloni döntését az is nagyban befolyásolhatja, hogy az Ecuador elleni találkozón maga Messi kérte a lecserélést a 89. percben, fáradtságra panaszkodva, a hétszeres Aranylabdás klasszis pedig az ominózus találkozót követően csupán regenerációs edzéseken vett részt.

Lionel Messi egyébként az elmúlt 48 napban átlagban négy naponta pályára lépett: 12 tétmérkőzésen futballozott, 11 alkalommal klubcsapatában, ahol többször is a Miamiban egészen sajátos nyári időjárási viszontagságok (nagy meleg, esőzések) közepette szerepelt.

Nem lenne tehát meglepő, hogy Messi visszatérne a nélküle is újabb meccset nyerő Inter Mimai-hoz, így nem találkoznánk a nevével az argentin keretben.

 

Argentína magyar idő szerint kedd késő este, 22:00-tól lép pályára La Pazban, Bolívia ellen.