Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Scaloni: “Fantasztikus az egység, amely jellemzi ezeket a srácokat”

Az argentin válogatott 3-0-ra megnyerte a Bolívia elleni világbajnoki selejtezőt a csapatkapitány Lionel Messi nélkül…

(Photo by Leonardo Fernandez/Getty Images)

A világbajnoki címvédő argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni rendkívül elégedett volt csapata a játékával a nehéz körülmények közt aratott fölényes győzelem után:

“A csapat erényei közé tartozik, hogy játszani akar és nem fél a labdával játszani. Boldogok vagyunk, hogy ilyen nehéz körülmények közt is rá tudtuk erőltetni a saját játékunkat az ellenfélre és megvalósítottuk azt, amit szerettük volna. Nagyszerű csapatunk van, amely előtt minden egyes mérkőzésen csak a győzelem lebeg. Fantasztikus az egység, amely jellemzi ezeket a srácokat, együtt bármire képesek. Ez az ő érdemük.”

“Messi itt volt velünk, reménykedtünk a játékában, de végül úgy döntöttünk, hogy az a legjobb mindenkinek, ha pihen. Nehéz elfogadnia, minden meccsen játszani, de feleslegesen kockáztattuk volna az egészségét és a fizikumát egy ilyen mérkőzéssel. Sokat jelentett mindenkinek, hogy itt volt a csapattal” – tette hozzá Scaloni a pályára nem lépő csapatkapitány kapcsán.

Scaloni utalt arra, hogy a bolíviai szurkolók többsége kitörő lelkesedéssel fogadta őket az országban: “Tisztában vagyunk vele, hogy egész Dél-Amerikának sokat jelent, hogy megnyertük a világbajnoki címet és a többség hatalmas szeretettel fogad minket. Érezzük a felénk áradó elismerést, büszkeséget, amiért rendkívül hálásak vagyunk mindenkinek.”

“Egy igazi vezető, aki a csapat iránti szeretet és a törődés ékes példája. Rég hazamehetett volna, hogy együtt ünnepeljék a családdal a kisfia születésnapját, ő azonban itt maradt velünk” – tette hozzá Rodrigo De Paul Messiről.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!