Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: kiütéssel nyert a címvédő, hárman maradtak hibátlanok – KÖRKÉP

A holland bajnokság (Eredivisie) ötödik fordulójában szombaton és vasárnap pályára lépett a négy helyi nagy csapat, és egy igazi rangadót is rendeztek…

(Photo by Rene Nijhuis/BSR Agency/Getty Images)

A forduló előtti listavezető PSV Eindhoven tovább őrizte százszázalékos mérlegét, miután a negyedik meccsét is megnyerte a bajnokságban a NEC Nijmegen 4-0-s legyőzésével. Peter Bosz tanítványai félidőnként két-két góllal múlták felül szerényebb képességű ellenfelüket, így a végére fölényes sikert arattak. A PSV soraiból a veterán Luuk de Jong újabb két gólt szerzett és négy meccsről négygólos a bajnokságban, valamint az első játékrész végén Noa Lang, a meccs hajrájában az amerikai Ricardo Pepi talált még be.

PSV Eindhoven – NEC Nijmegen 4-0 (2-0)
Gólszerzők: L. de Jong (37., 49. – a másodikat büntetőből), N. Lang (38.), Pepi (87.), ill.

A címvédő Feyenoord az első két döntetlenje után már zsinórban a harmadik meccsét nyerte meg, ezúttal ráadásul 6-1-re lemosta a Heerenveent. A rotterdamiak villámgyorsan eldöntötték a három pont sorsát, hiszen már az első húsz perc végén három góllal vezettek, a vendégek erejéből csak egy szépítő találatra futotta, majd a második félidőben újabb három találattal küldték padlóra őket. A Feyenoord hat gólját hat különböző játékos szerezte, miközben a hat góljával a góllövőlistát vezető Santiago Giménez mellett betalált az idénybeli első találatát jegyző Luka Ivanusec és Ondrej Lingr is, míg Quilindschy Hartman két találatból is előkészítőként vette ki a részét.

Feyenoord – Heerenveen 6-1 (3-1)
Gólszerzők: Ivanusec (12.), Wieffer (16.), Igor Paixao (20.), S. Giménez (60.), Minteh (66.), Lingr (72.), ill. Olsson (25.)

A kiválóan rajtoló Twente Enschede tovább folytatta nagyszerű menetelését, amikor vasárnap délután 3-1-re legyőzte a gyengélkedő AFC Ajax együttesét. A hazai csapat az első tíz perc végén máris két találattal sokkolta az amszterdamiakat, miután előbb Daan Rots, majd kisvártatva Sem Steijn vette be Gorter kapuját. Az Ajax ugyan az első félidő vége előtt Brian Brobbey találatával szépíteni tudott, egyenlíteni viszont képtelen volt. A Twente biztosan őrizte vezetését és tartotta a labdát, majd a hajrában fiatal török légiósa, Naci Unuvar góljával eldöntötte a három pont sorsát. Joseph Oosting így négyből négy sikerrel kezdett a Twente kispadján, miközben az Ajax csak a mezőny második felében tanyázik 1-2-1-es mérleggel.

Twente Enschede – AFC Ajax 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Rots (7.), Steijn (11.), Unuvar (79.), ill. Brobbey (35.)

Az AZ Alkmaar ugyancsak megőrizte hibátlan mérlegét, miután két korai góllal 2-0-ra felülmúlta a Sparta Rotterdamot. A negyedik meccsét is megnyerő AZ az első húsz perc végén két gólt szerzett Dani de Wit és Vangelis Pavlidis révén, így magabiztosan tartotta otthon a három pontot, így három csapat továbbra is azonos pontszámmal vezeti a bajnokságot.

AZ Alkmaar – Sparta Rotterdam 2-0 (2-0)
Gólszerzők: D. de Wit (18.), Pavlidisz (19.), ill.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore