Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Niké Liga: a DAC hazai pályán győzte le a Slovant – videóval

A szlovák bajnokság (Niké Liga) hetedik fordulójának vasárnapi rangadóján a tavalyi ezüstérmes FC DAC 1904 csapata a címvédő Slovan Bratislavát látta vendégül…

 

Az előző két meccsét elveszítő FC DAC 1904 a legjobbkor tudott javítani, ugyanis 3-1-re legyőzte a címvédő Slovan Bratislavát.

A mérkőzést a vendégek kezdték veszélyesebben, több veszélyes pillanat is adódott a szerdahelyi kapu előtt, de mindannyiszor sikerült hárítani. Az első tíz perc végén pedig már a DAC szerezte meg a vezetést, amikor az első nagyobb hazai helyzet alkalmával Kácer előkészítéséből a korábban az Újpestet erősítő Fernard Gouré talált a hálóba. A folytatásban is nagy lendülettel futballoztak a szerdahelyiek, és a hazaiak többször növelhették is volna az előnyt. Az első félóra végén aztán sikerült megszerezni a második gólt, Borjan kapus a tizenhatos előtt cselekbe bonyolódott, Gouré leszerelte őt, majd Ales Cermák helyezett az üres kapuba. Néhány perccel később Barszegjan erős lövésénél Popovics védett bravúrral. Az első játékrész hajrájában Andzouana beadásából Trusa fejelt a kapufára, így a DAC közel járt a harmadik gólhoz, de végül 2-0-s hazai vezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második félidő előtt a Slovan kettős cserét hajtott végre, a DAC változatlan összeállításban folytatta. A hazai csapat továbbra is nagy kedvvel játszott, és bő tíz perc elteltével újabb gólt szerzett. Az 58. percben Gouré viharzott el a jobb oldalon, bejátszását pedig Zseljko Gavrics továbbította védhetetlenül a hálóba, mellyel már 3-0-ra vezettek a szerdahelyiek. Eldőlni látszott a mérkőzés, de mielőtt bárki feldolgozhatta volna a háromgólos vezetést, másfél perc múlva Marcelli lapos passza után David Strelec lőtt a kapuba az ötös sarkáról, így a Slovan visszazárkózott két gólra. A vendégek becsülettel próbálkoztak még feljebb kapaszkodni, de a csereként beállt Tolic kapuján kívül nem sok valódi gólhelyzetük adódott. Menet közben mindkét csapat több cserét hajtott végre, a vendégeknél pályára lépett a DAC korábbi légiósa, Blackman is, akit a hazai szurkolók folyamatosan fütyültek. A Slovan hiába igyekezett, képtelen volt közelebb zárkózni, így a DAC másfél év után újra legyőzte legnagyobb riválisát.

A szerdahelyiek magyar légiósai közül egyedül Csinger Márkot nevezték a mérkőzésre, aki a védelem tengelyében végig is játszotta a találkozót.

A DAC ezzel a győzelemmel az ötödik helyen három ponttal előzi meg a Slovant, amely kettővel kevesebb meccset játszott.

FC DAC 1904 – Slovan Bratislava 3-1 (2-0)
Helyszín: MOL Aréna, Dunaszerdahely, 8866 néző; Vezette: Erik Gemzicky
Gólszerzők: Gouré (11.), Cermák (30.), Gavrics (58.), ill. Strelec (60.)
Sárga lapok: Andzouana (29.), ill. Barszegjan (14.), Bajric (62.), Kasia (64.)
Kiállítva:ill.

FC DAC 1904: Popovics – Alex Pinto, Kasa, Csingér, Andzouana – Kácer (Herc 65.), Dimun, Cermák (Gruszkowski 82.) – Trusa (Niarchos 81.), Gouré (Ramadan 65.), Gavrics. Vezetőedző: Adrián Gulá.

Slovan Bratislava: Borjan – Pauschek (Blackman 67.), Kasia, Bajric, Lovat – Kucka (Tolic 67.), Szavvidisz (Marcelli 46.), Kankava – Barszegjan (Zuberu 86.), Csavrics, Abubakari (Strelec 46.). Vezetőedző: Vladimir Weiss.

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore