Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Görög Szuperliga: döntetlenre végződött a nagy rangadó

A görög bajnokság (Szuperliga) vasárnap esti rangadóján az előző kiírást megnyerő AEK Athén és a trónra vágyó Olympiakosz Pireusz mérkőzött meg egymással…

(Photo by Stefanos Kyriazis/NurPhoto via Getty Images)

Az AEK Athén és az Olympiakosz Pireusz izgalmas körülmények közt 1-1-es döntetlent játszott egymással a vasárnap esti órákban. A küzdelmes találkozót a hazaiak kezdték aktívabban és az első játékrész derekánál meg is szerezték a vezetést Ezequiel Ponce közeli kipattanójával. Az AEK azonban nem sokáig örülhetett, ugyanis még a szünet előtt kiegyenlítettek a vendégek, miután Podence beadásából Ayoub El Kaabi fejelte a hálóba az Olympiakosz egyenlítő gólját. A második játkérész elején az AEK újra lépéselőnybe kerülhetett volna, ám S. Araujo találatát les miatt nem adták meg. A meccs rangadóhoz méltó küzdelemben zajlott. A hazaiak próbálkoztak többet, de kevés lehetőség adódott előttük és képtelenek voltak bevinni a győztes gólt.

Az Olympiakosz három győzelem után először vesztett pontot és egyáltalán először kapott gólt a szezonban, de tíz pontjával vezeti a bajnokságot, míg a címvédő egyel kevesebb mérkőzést játszva jelenleg öt ponttal bír.

AEK Athén – Olympiakosz Pireusz 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Ponce (22.), ill. El Kaabi (38.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore