Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A magyar válogatott korábbi csapatkapitánya bizakodó az Eb-kijutást illetően

A magyar válogatott korábbi csapatkapitánya bizalmát fejezte ki a magyar válogatott jövőévi Eb-szereplése kapcsán…

(Photo by Stuart Franklin/Getty Images)

A magyar válogatottat korábban csapatkapitányként is erősítő Szalai Ádám a Sportágválasztón rendezett pódiumbeszélgetésen elmondta, a kijutás akár már október 14-én, a szerbek elleni hazai mérkőzésen eldőlhet:

“A jelenlegi csoportállás szerint, a földön maradva, nagyon jó helyen vagyunk. Ha megnézzük a mérkőzéseket, a kapott gólok számát és a válogatott közelmúltbeli szereplését és mentalitását, biztos vagyok benne, hogy ez innentől most már egy sima ügy.”

Szalai szerint abban is nagy szerepe van a válogatottnak, hogy egyre több magyar játékos szerepel nívós külföldi csapatokban: “Az évek óta jól szereplő válogatott óriási kiugrási lehetőség a játékosoknak, beszélhetünk az elmúlt két Eb-ről, a Nemzetek Ligájáról. Olyan szinten porondon van a válogatott, hogy ez teljesen logikus.”

A visszavonulását júniusban bejelentő korábbi támadó jelenleg a Labdarúgó Módszertani Központ szakmai és képzési tanácsadójaként tevékenykedik. Elmondása szerint új munkakörében próbálják a magyar akadémiákat még jobbá tenni, együttműködni velük, tanácsokat adni nekik, a cél minél több fiatal kinevelése, akik aztán be tudnak épülni az első csapatokba.

A magyar válogatott a többi csapatnál egyel kevesebb mérkőzést játszva is vezeti a selejtezőcsoportjában. Marco Rossi tanítványai október 14-én a csoportmásodik szerbeket fogadják a Puskás Arénában, három nappal később pedig Litvániában lépnek pályára. Ezt követően novemberben következik a Bulgária ellen idegenbeli és a Montegró elleni hazai meccs.