Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gyengélkedik az új kiírásban az argentin bajnok River Plate

Az idei első argentin bajnoki kiírást utcahosszal megnyerő River Plate a vártnál gyengébben kezdte a második kiírást…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

A Copa de la Liga Profesional első négy fordulója alatt a River Plate mindössze hat pontot szerzett, és máris két vereséggel áll azt követően, hogy a Liga Profesionalban 27 forduló alatt csak négyszer kapitulált.

A “milliomosok” 3-2-re elvesztették az Argentinos Juniors elleni idegenbeli mérkőzést, majd hazai pályán 5-1-re kiütötték a Barracas Centralt, ám a Vélez Sarsfield otthonában ismét 2-0-s vereséget szenvedett. A válogatott-meccsek miatti szünet utáni folytatásban viszont legutóbb ismét begyűjtötték a három pontot az Arsenal Sarandi 3-1-es legyőzésével.

A Vélez elleni meccs után visszakerült a kezdőcsapatba Milton Casco, Ignácio Fernández és Ezequiel Barco, akik tevékenyen részt vállaltak a sikerből, mellyel a River megkezdte a felzárkózást. Az elmúlt hetekben a sajtóban belső konfliktusról szóló híresztelések jelentek meg, melyet Martín Demichelis legutóbb határozottan cáfolt:

“Minden a legnagyobb rendben, nem tudom honnan jönnek ilyen hírek, mert nem olvasok újságot és az internetet sem keresek ilyeneket. Csak arra koncentrálok, hogy boldogan keljek fel, hogy River edzője lehetek, amire nagyon büszke vagyok, és nagyra értékelem a feladatot. Azért küzdök napról napra, hogy minél jobban felkészítsem a csapatot az előttünk álló kihívásokra. Úgy gondolom, hogy versenyképesek vagyunk és a csapat harmóniában él, amely erőssé tesz minket. Mindent megteszünk érte, hogy a javuljanak az eredményeink.”

A River az első kiírás megnyerése ellenére a Libertadores-kupa és a Copa Argentina küzdelmeitől is idejekorán búcsúzni kényszerült.

Egy simán megnyert bajnoki cím után úgy tűnik, nehéz újra megtalálni a motivációt, de bajnokként nem engedhetik meg maguknak, hogy ne próbáljanak meg ismét versenyre kelni a végső győzelemért a riválisokkal.

A River az október 1-jei hétvégén esedékes “rangadók fordulójában” az ősi rivális Boca Juniorssszal fog találkozni, amely az utóbbi időben szintén nem parádézik, de legalább abban a két kupasorozatban versenyben van, melyektől a “milliomosok” búcsúzni kényszerültek.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!