Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Ferencváros leváltott edzője másik NB I-es csapatnál állhat munkába – sajtóhír

Hazai sajtóinformációk szerint a Ferencvárosnál leváltott edző hamarosan a Fehérvár irányítását veheti át…

(Photo By David Balogh/Sportsfile via Getty Images)

A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár hamarosan megválhat Bartosz Grzelak vezetőedzőtől, és informálisan már fel is vették a kapcsolatot a legutóbb a Ferencvárost irányító Máté Csabával a közös folytatásról.

A portál úgy tudja, hogy az idényt csapnivalóan kezdő Fehérvár vezetősége készen áll megválni vezetőedzőjétől, a lengyel tréner pótlására pedig a Ferencvárosnál beugró edző a legfőbb kiszemelt.

Máté júliusban Sztanyiszlav Csercseszov menesztése után vette át a Fradi irányítását, vezetésével a csapat tízből kilenc tétmeccset megnyert és magabiztosan jutott be az Európa-konferencialiga csoportkörébe. Ezt követően azonban nem engedték őt tovább dolgozni, és Dejan Sztankovics kapta meg a stafétabotot a zöld-fehérek vezetőségétől. Kubatov Gábor klubelnök azt is leszögezte, hogy Máté a sikeres beugrása után többé már nem lehet másoedző a csapatnál, mivel annak alapvető akadályai lennének.

A Fehérvár az élvonalbeli szezont egy győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel kezdte, valamint a hétvégén a Magyar Kupából is kiesett az NB III-as ESMTK ellen.

A lap szerint a Vidi és a tréner között informálisan már el is kezdődtek az egyeztetések, és mindkét felet érdekelné a közös folytatás, de természetesen első körben arra van szükség, hogy a fehérváriak lezárják a Grzelaktól való elválást.