Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: hétgólos meccsen verte a Bayern München a Manchester Unitedet! – videóval

A Bajnokok Ligája csoportkörének 1. fordulójában az A-csoportban a Bayern München a Manchester Unitedet látta vendégül, míg az olasz bajnok Napoli gárdája a Braga otthonában lépett pályára a C-jelű kvartettben.

(Photo by Matthias Hangst/Getty Images)

Kiegyenlített játékot hozott az A-csoport rangadójának első 20 perce. A Bayern próbálta magához ragadni a kezdeményezést, de a jól szervezett United védekezéssel nem igazán tudott mit kezdeni a német csapat. A 28. percben aztán sikerült megszereznie a vezetést a bajor sztárcsapatnak. Egy hosszú labdajáratást követően Kane készített vissza lövésre Sanénak, aki egy igen gyenge próbálkozást eresztett meg, de Onana hathatós közreműködésével a labda a hálóban kötött ki, 1-0! Nem kellett sokat várni az újabb német gólra: a 32. minutumban Musiala tört be a tizenhatoson belülre, majd a középre tett passzából Gnabry lőtte ki a hosszú alsót, 2-0! A United a szünetig megpróbált támadni a szépítés érdekében, de nem jártak sikerrel.

A második játékrész elején aztán már összejött a szépítés az angol csapatnak: a 49. percben Rashford passza után Höjlund lőtt kapura, és a Kim lábán megpattanó lövése a hálóban kötött ki, 2-1! Nem kellett sokat várni azonban arra, hogy visszaálljon a kétgólos különbség a felek között: az 53. percben ugyanis Eriksen kezezése után büntetőt ítélt a játékvezető, amit Kane magabiztosan értékesített, 3-1! Az 56. minutumban aztán már végleg le is zárhatta volna a mérkőzést a Bayern, de Sané lövésénél a bal kapufa megmentette a Unitedet. Ezt követően a Bayern már inkább a biztos labdatartásra törekedett, míg a United egyáltalán nem tudott megújulni. A következő nagy helyzet is a Bayern előtt adódott, a 78. percben Choupo-Moting tesztelte távolról Onanát, aki nagy bravúrral szögletre tudta ütni a labdát. A 88. percben aztán némileg a semmiből ismét felzárkózott egy gólra a Manchester United! Casemiro kapott labdát a tizenhatoson belül, majd estében még el tudta lőni a labdát Ulreich mellett, 3-2! Mielőtt azonban a United elhihette volna, hogy van esélye a pontszerzésre, a Bayern ismét lehűtötte a kedélyeket, Tel ugyanis a 92. percben meglőtte csapata 4. gólját, 4-2! A 95. percben Casemiro még egy szabadrúgást követően fejjel közelről bevette a kaput, de ez csupán arra volt elegendő, hogy a Bayern az eredmény alapján csak egy góllal volt jobb a Manchester Unitednél, holott a mutatott játék képe alapján ennél több volt a két csapat között.

Bayern München – Manchester United 4-3 (2-0)
Helyszín:
Allianz Arena Vezette: G. Nyberg
Gólszerzők:
Sané (28.), Gnabry (32.), Kane (54. – büntető), Tel (90+2.) ill. Höjlund (49.), Casemiro (88., 90+5.)
Sárga lapok: Goretzka (63.) ill. Martinez (63.)
Kiállítás:ill.-

Bayern München: Ulreich – Davies, Kim, Upamecano, Laimer – Goretzka, Kimmich, Sané (Tel 87.), Musiala (Choupo-Moting 75.), Gnabry (Coman 63.) – Kane (Müller 87.) Vezetőedző: Lőw Zsolt

Manchester United: Onana – Dalot, Lindelöf, Martinez, Reguilon – Casemiro, Eriksen (McTominay 69.), Pellistri (Garnacho 81.), Fernandes, Rashford – Höjlund (Martial 81.) Vezetőedző: Erik ten Hag

A mérkőzés összefoglalója:

Az A-csoport eredményei:

Galatasaray – FC Köbenhavn 2-2
Bayern München – Manchester United 4-3

Az A-csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore

Veszélyesebben kezdte a mérkőzést a Napoli gárdája, amely az első 10 percben kétszer is nagyon közel járt ahhoz, hogy megszerezze a vezetést, de a hazaiak kapusa Osimhen és Di Lorenzo próbálkozását is nagy bravúrral védeni tudta. A félidő közepéhez érve aztán a Braga is veszélyeztetett szabadrúgásból, Djalo próbálkozása azonban kevéssel a kapu mellett szállt el. A 26. percben aztán ismét Osimhen járt közel ahhoz, hogy gólt szerezzen, de a hazaiakat ezúttal a felsőléc mentette meg. A ráadásban aztán áttörte a portugál falat a Napoli: Osimhen visszafejelt labdájára Di Lorenzo ért oda elsőként, ő pedig bevette Magalhaes kapuját, 0-1!

A második játékrészben is inkább a Napoli akarata érvényesült, és Osimhen erre a félidőre is tartogatott veszélyes lövéseket. Az 56. percben például egy távoli kísérletre vállalkozott, ami kevéssel kerülte csak el a Braga kapuját. A véghajrához közeledve Zielinski járt közel ahhoz, hogy eldöntse a 3 pont sorsát, de hiába érkezett jól egy beadásra, a befejezésbe hiba csúszott. A 84. percben aztán a Braga megbüntette a kihagyott helyzeteket, Zalazar beadását ugyanis Bruma fejelte Meret kapujába, 1-1! Nem sokáig örülhettek azonban a hazaiak az egyenlítésnek, a 88. minutumban ugyanis Niakaté egy szerencsétlen megmozdulást követően a saját hálójába juttatta a labdát, 1-2!  Az utolsó pillanatokban ugyan volt még két nagy helyzete a Bragának, hogy egyenlítsen, de ezeket megúszta a Napoli, amely így egy nehézkes sikerrel indította a csoportkört.

Braga – Napoli 1-2 (0-1)
Helyszín: E
stádio Municipal de Braga Vezette: S. Gözübüyük
Gólszerzők:
Bruma (84.) ill. Di Lorenzo (45+1.), Niakaté (88. – öngól)
Sárga lapok: Djalo (45.), Fonte (55.), Borja (66.) ill. Anguissa (19.), Osimhen (41.), Politano (56.), Raspadori (79.), Olivera (86.), Jesus (90+3.)
Kiállítás:ill.-

Braga: Magalhaes – Borja (Marin 86.), Niakaté, Fonte, Gomez – Al Musrati, Horta, Vitor Carvalho (Zalazar 67.) – Bruma, Ruiz (Pizzi 86.), Djalo (Banza 77.) Vezetőedző: Artur Jorge

Napoli: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani (Ostigard 13.), Jesus, Olivera – Anguissa, Lobotka, Zielinski (Natan 90.) – Politano (Raspadori 66.), Osimhen (Simeone 90.), Kvaratskhelia (Elmas 66.) Vezetőedző: Rudi Garcia

A mérkőzés összefoglalója:

A C-csoport eredményei:

Real Madrid – Union Berlin 1-0
Braga – Napoli 1-2

A C-csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore