Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: “Célunk, hogy továbbjussunk a csoportból”

A Ferencváros csütörtökön kezdi meg szereplését az Európa-konferencialiga csoportkörében a szerb Csukaricski elleni hazai mérkőzéssel…

A Ferencváros vezérigazgatója, Orosz Pál a Sportrádió Hazafutás című műsorában megosztotta várakozásait a nemzetközi kupaszereplés előtt:

“Már nagyon érlelődött bennünk Sztanyiszlav Csercseszov menesztése, s ezt a KÍ Klaksvík elleni meccs után közöltük is vele. Nagyon sokat tett a Ferencvárosért, nagyon sok köszönettel tartozunk neki, de ilyen az edzői sors. (…) Kubatov Gábor is elmondta, hogy a Ferencvárosnak az az érdeke, hogy olyan edzője legyen, amely egy számmal nagyobb az aktuális csapatnál, nemzetközi szinten ismert, és emellett a koncepció mellett hoztuk meg ezt a nagyon fájó döntést.”

Az igazgató a csütörtöki mérkőzés kapcsán elmondta, hogy győzelmet vár a csapattól, de nem lesz egyszerű dolguk “Nyernünk kell és reményeim szerint nyerni is fogunk. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, a Csukaricski nagyon jól összerakott csapat, de nagyon hiszek benne, hogy itthon tartjuk a három pontot.”

“Kimondott célunk, hogy továbbjussunk a csoportból, még akkor is, ha ilyen ellenfelek jönnek szembe. A Fiorentina nyilván nagy név, s már csak a színük miatt is nagy ellenfél, de ne feledkezzünk meg a Genkről sem, amely 110 millió eurós játékerőt képvisel, de talán nem akkora húzónév, mint a firenzeiek” – tette hozzá Orosz.

“Az biztos, hogy a Ferencváros egy forró pálya, ahol állandó presszió alatt kell dolgozni, hétről hétre eredményt kell hozni. A szurkolóinknak nagy elvárásai vannak, megszokták a jót, de mindenki arra intek, hogy a sport azért szép, mert egyszer eljön majd az idő, amikor a Fradi nem lesz bajnok vagy nem lesz ott egy csoportkörben. Én még bele sem akarok gondolni, de egy nap megtörténhet ez” – jegyezte meg a vezérigazgató.