Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Meghosszabbította szerződését a DAC magyar játékosa – HIVATALOS

A szlovák bajnokságban (Niké Liga) szereplő FC DAC 1904 megújította tehetséges magyar hátvédje szerződését…

 

Az FC DAC 1904 hivatalos oldalán számolt be róla, hogy további két évvel, 2027-ig megújította 20 éves magyar középhátvédje, Csinger Márk érvényben lévő szerződését.

A fiatal hátvéd tavaly nyáron az olasz SPAL-tól került a csallóköziekhez, akik most megújították a szerződését. Csinger az elmúlt szezont az ETO FC Győrnél töltötte, majd a DAC-hoz került, ahol eddig hat bajnoki mérkőzésen, valamint egy-egy Ekl-selejtezőn és kupamérkőzésen bizonyította rátermettségét.

“Nagyon boldog vagyok, amiért a klub ennyire bízik bennem. Erre egyúttal kötelezettségként és annak a jeleként tekintek, hogy a DAC a jövőben is számít a szolgálataimra, ami nagyon kellemes érzés. Az első szerződésem aláírása óta eltelt tizennégy hónap alatt sok minden történt és bízom benne, hogy az elkövetkező években is sok csodálatos pillanatot élünk majd meg” – jelentette ki az U21-es válogatott hátvéd.

“Márk 2022 nyara óta tagja a klubjainknak, amikor is a SPAL csapatától a DAC-hoz igazolt. Megegyeztünk vele és a képviselőivel, hogy az ETO-n keresztül egyengetjük az útját. Győrben remek benyomást keltett játékával és megmutatta a keménységét, a karakterét, a vezetői képességeit és az elkötelezettségét. Mindezeknek köszönhetően rögtön a felnőtt labdarúgásban eltöltött első évében csapatkapitány lett. Ha most visszatekintünk erre, biztosan nem véletlenül történt így. A szezon közben elszenvedett néhány sajnálatos sérülés és a nyári, közel sem tökéletes felkészülés ellenére beverekedte magát együttesünk kezdőcsapatába és hétről hétre bizonyítja, mire képes. Örülünk, hogy sikerült szerződést hosszabbítanunk Márkkal és nagyon várjuk a közös fejlődést” – tette hozzá a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.