Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Messi és Jordi Alba is megsérült, fölényesen nyert az Inter Miami – videóval

A Philadelphia Union mérkőzése mellett a keleti konferencia utolsó két helyezettje, az Inter Miami és a Toronto FC is összemérte tudását egymással az MLS-ben…

(Photo by Carmen Mandato/Getty Images)

Csütörtökre virradóra az Inter Miami magabiztos, 4-0-s győzelmet aratott a keleti konferencia sereghajtója, a Toronto FC ellen, azonban két kulcsemberét is elvesztette a találkozón. A mérkőzés elején a kanadai gárda előtt adódtak nagyobb lehetőségek, de a floridaiak Messi vezetésével átvették az irányítást és az argentin klasszis többször is helyzetbe tudott kerülni. Az első félidő hajrájában sérülés miatt Jordi Albát a 35., Lionel Messit a 37. percben kellett lecserélniük a hazaiaknak. Ennek ellenére a játékrész ráadásában a közelmúltban igazolt Facundo Farías egy kipattanót óriási erővel vágott a hálóba. Nem sokkal a szünet után tovább tudták növelni előnyüket, miután Robert Taylor hosszan keresztbe vitte a labdát a tizenhatos előtt, majd megtalálta a lövőhelyzetet és kilőtte a hosszú sarkot. Az Inter Miami ezt követően egyre inkább átadta a kezdeményezést az ellenfélnek és a kontrákra játszhatott. Az utolsó húsz percen belül a csereként beállt Benjamin Cremaschi volt eredményes egy kontra végén, majd a találkozó hajrájában Robert Taylor közelről bombázta a léc alá önmaga második, csapata negyedik gólját.

Az Inter Miami fölényes sikerrel feledtette legutóbbi vereségét és az utolsó négy bajnokijából hármat megnyerve folytatta a felzárkózást. A csapat jelenleg öt pontra van az utolsó playoff-helytől.

A mérkőzés után Gerardo “Tata” Martino vezetőedző nem tudott jósolni sérültjeire, a vizsgálatok után ígért részletes tájékoztatást Messi és Alba állapotáról.

Inter Miami – Toronto FC 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Farías (45+3.), R. Taylor (54., 87.), Cremaschi (73.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore