Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: az Atlético alaposan feladta a leckét a Real Madridnak! – videóval

A spanyol bajnokság hatodik fordulójának vasárnap esti záró mérkőzésén, a madridi derbin, az Atlético Madrid hazai pályán győzte le a városi rivális Real Madrid együttesét.

 (Photo by Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images)

 

Jobban aligha alakulhatott volna a találkozó Diego Simeone csapata szemszögéből, hiszen az Atlético már a 4. percben megszerezte a vezetést: Samuel Lino tökéletes bal oldali beadására tökéletes ütemben érkezett Alvaro Morata, aki a kapuba csúsztatott, megadva az alaphangot a találkozónak.

 

A bekapott gól mintha megzavarta volna az amúgy sem szokványos összetételben, öt középpályással és Jude Bellinghammel legtöbbször legelöl (!) próbálkozó Real Madridot, amely érezhetően nem találta a ritmust … Mire ezt megtehették volna a blancók, már két gólos hátrányba kerültek Antoine Griezmann fejes gólja után – Itt már többen gondolhattuk, hogy kezd elúszni a meccs Carlo Ancelotti csapata számára, a Real Madrid azonban nem lenne Real Madrid, ha nem találna valami kiutat a nehéz helyzetből!

 

Toni Kroos egy szép egyéni villanással, és egy hajszálpontos átlövéssel az első félidő végére  visszahozta a meccsbe csapatát, amely bár nem játszott jól, közelebb került ellenfeléhez a szünetben.

 

A második félidőben még inkább villámrajtot vett az Atleti, amely Morata 46. percben szerzett második, védhetetlen fejesével taszított egy újabbat riválisán.

 

Az újra hamar két gólos hátrányba kerülő blancók próbálkoztak bőven lövéssel, a helyzeteik is meg voltak. Az idő előrehaladtával jöttek a cserék is a vendégektől, pályán volt már Joselu is, akivel már lett klasszikus centere is a blancóknak, ám mindhiába.

Az Atlético masszívan állt a lábán, jól őrizte előnyét, szokásához hűen a labdáról is lemondott, eredményesen téve mindezt. A Real Madrid hiába jutott el 20 lövési kísérletig, újabb gólt már nem tudott szerezni.

Miután pedig Jude Bellingham sem iratkozott fel a góllövők közé, ez a meccs rámutatott arra, hogy bizony nagyon hiányzik egy klasszikus értelemben vett középcsatár Carlo Ancelotti csapatából – Nem megbántva a Real olasz trénerét, de Diego Simeone meccs-terve ezen az estén jobban működött, az Atlético megérdemelt győzelmet aratott.

 

Atlético Madrid – Real Madrid 3-1 (2-1)
Metropolitano stadion, Vezette: J. A. Rojas
Gólszerzők: Morata (4. és 46.), Griezmann (18.) illetve Kroos (35.)
Sárga lap: Gimenez (45+1.) illetve Modric (45.), Mendy (67.), Bellingham (90+5.)
Piros lap: –

Atlético: Oblak – Molina (Azpilicueta, 65.), Savic, Gimenez (Correa, 46.), Hermoso, Lino (Galan, 86.) – Saúl, Koke (Witsel, 46.), M. Llorente – Morata (Depay, 82.), Griezmann. Vezetőedző: Diego Simeone

Real Madrid: – Kepa – F. Garcia (F. Mendy, 57.), Alaba, Rüdiger, L. Vázquez (M. Fernandez, 57.) – Valverde, Kroos (Brahim Diaz, 57.), Camavinga (Tcouameni, 57.), Modric (Joselu, 46.) – Rodrygo, Bellingham. Vezetőedző: Carlo Ancelotti.

 

A La Liga hatodik fordulójának teljes eredménysora:

Péntek:
Alaves – Athletic Bilbao 0-2

Szombat:
Girona – Mallorca 5-3
Osasuna – Sevilla 0-0
Barcelona – Celta Vigo 3-2
Almería – Valencia 2-2

Vasárnap:
Real Sociedad – Getafe 4-3
Rayo Vallecano – Villarreal 1-1
Real Betis – Cádiz 1-1
Las Palmas – Granada 1-0
Atlético Madrid – Real Madrid 3-1

 

A bajnoki tabella állása:

Standings provided by Sofascore