Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: kiderült, mennyire súlyos Declan Rice sérülése

Ahogy arról beszámoltunk, az Arsenal 2-2-es döntetlent játszott a Tottenham ellen a londoni derbin, a találkozón pedig megsérült az Ágyúsok nagy nyári átigazolása, Declan Rice is. Mostanra elvégezték a vizsgálatokat is a játékoson, így kiderült, mennyire komoly a sérülése.

(Photo by Marc Atkins/Getty Images)

Az Arsenal középpályása, Declan Rice elkerülte a súlyos sérülést, miután hátfájdalmak miatt vasárnap le kellett cserélni a Tottenham Hotspur elleni 2-2-es bajnoki mérkőzés félidejében.
Rice eddig gyakorlatilag az szezon összes percében játszott, miután a nyár elején 105 millió fontért átigazolt a West Ham Unitedtől. A Spurs ellen azonban a szünetben cserét kért.

“Volt némi kellemetlen érzés a hátában”

– mondta Mikel Arteta, az Arsenal menedzser a mérkőzés után.

“Fel kell mérnünk a sérülését. Furcsa, amikor egy olyan játékos, mint ő, kéri, hogy cseréljük le, mert nem érzi jól magát. Remélhetőleg nem lesz komoly baja.”

A vizsgálatok azóta már megerősítették, hogy bár Rice-nak továbbra van panasza, az nem súlyos, és az elkövetkező napokban tovább folytatják a vizsgálatokat és a kezelését.

Leandro Trossard szintén kihagyta az észak-londoni derbit egy kisebb izomprobléma miatt, és további vizsgálatokra vár, de várhatóan a hétvégén már bevethető lesz. Gabriel Martinelli, aki az Everton ellen combhajlítósérülést szenvedett, továbbra is a rehabilitációját tölti. Bukayo Saka a Spurs ellen kapott egy ütést a lábára, de ez sem tekinthető súlyosnak, míg Thomas Partey továbbra is ágyéksérüléssel küszködik, de jól halad a felépülése.  Jurrien Timber, aki szintén a nyári átigazolási időszakban érkezett a klubhoz, továbbra is hosszabb ideig nem léphet pályára, miután a szezonnyitó mérkőzésen súlyos térdsérülést szenvedett.