Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az MLSZ fellép a jegyüzérek ellen

Az MLSZ a hétfő esti közleményében bejelentette, hogy jogszabály-módosítást fog kezdeményezni annak érdekében, hogy hatékonyabban lehessen védekezni a jegyüzérekkel szemben…

 

Az MLSZ közleményének hátterében az áll, hogy a Magyarország-Szerbia Eb-selejtezőre kevesebb mint három óra alatt minden jegy elkelt, majd megjelentek a közösségi oldalakon a jegyüzérek, akik többszörös áron kínálják áruba a tiketteket.

A szervezet a kialakult helyzet után úgy döntött, a közeljövőben megújul a Szurkolói Klub.

“Kizárólag a hivatalos jegyek érvényesek a magyar-szerb mérkőzésre.

A Magyar Labdarúgó Szövetség sajnálatát fejezi ki azon szurkolóknak, akik nem tudtak jegyet vásárolni a válogatott soron következő mérkőzésére, és mélységesen elítéli azokat, akik tisztességtelen haszonszerzésre használják fel a felfokozott érdeklődést.

Valamennyi értékesített jegy névre szóló, azokat átírni szabályosan csak a jegyértékesítési szabályokban foglaltak betartásával lehet. Az MLSZ jegyértékesítési és névátírási szabályait betartó vásárlók biztonságosan tudnak hozzájutni a belépőkhöz. Az MLSZ kizárólag a hivatalos jegyértékesítési partnerétől vásárolt jegyekért és a náluk átírt jegyekért vállal garanciát. Ugyanakkor nem javasoljuk a szurkolóknak, hogy bármilyen, a hivatalos értékesítési csatornától eltérő forrásból vásároljanak jegyet, mert ez növeli a visszaélések, csalások kockázatát.

A tapasztalatok szerint az eladásra kínált jegyek többsége érvénytelen, hamisított jegy, illetve érvényes jegyek sokszorosítása. Azok, akik privát csatornákon keresztül jutnak jegyhez, kiteszik magukat annak a kockázatnak, hogy hamis, hamisított, érvénytelen jegyet vásárolnak, és nem tudnak belépni a stadionba. Az ilyen jeggyel üzletelő eladók és a belépőket megvásárlók egyaránt felelősek a jelenség létezéséért. A jegyek felhasználására vonatkozó szabályok megszegése (hamis jegy, több személy számára értékesített egyazon jegy stb.) hatósági eljárást vonhat maga után. Ha az MLSZ be tudta/tudja azonosítani az elkövetőt, minden esetben feljelentést tett és a jövőben is tesz.

Az MLSZ Szurkolói Klubja a közeljövőben megújul: az új rendszerben a ténylegesen mérkőzésre járó legaktívabb szurkolók kapnak majd elővásárlási lehetőséget, valamint erősíteni fogjuk a jegyértékesítéssel és névátírással kapcsolatos biztonságot, átláthatóságot és tisztességes piaci magatartást.

A jelenlegi jogszabályi környezet nem teszi lehetővé, hogy a szövetség hatékonyan felléphessen a tisztességes szurkolók érdekeit sértő jelenséggel szemben, ezért az MLSZ jogszabály-módosítást fog kezdeményezni annak érdekében, hogy hatékonyabban lehessen védekezni a jegyüzérekkel szemben” – olvasható az MLSZ tájékoztatásában.

A Marco Rossi irányította magyar válogatott az október 14-én fogadja a szerbeket Európa-bajnoki selejtezőn. A mieink négy lejátszott mérkőzésen szerzett tíz pontjukkal jobb gólkülönbségüknek köszönhetően vezetnek a selejtezőcsoportot a második helyen álló, ugyancsak tízpontos szerbek előtt, a rivális ugyanakkor egy mérkőzéssel többet játszott.