Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Játékossors: “Az elmúlt évben szó szerint újjászülettem!”

A francia bajnokságba (Ligue 1) 2016 után újra visszatérő, egy hányattatott időszakot maga mögött tudó Samuel Umtiti a L’Équipe című sortnapilapnak nyilatkozott a minap, ahol nehézségeiről, így az FC Barcelonánál eltöltött időszakáról is beszélt.

(Photo by Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images)

A nyáron a Lille együtteséhez aláíró, még mindig csak 29 esztendős, világbajnok középhátvéd hosszas kálváriája után már az elmúlt idényben sem Barcelonában élt és futballozott, ami saját elmondása szerint az újjászületését is jelentette egyben.

“Nagyon sok nehézséggel kellett szembe néznem az elmúlt évek során. Legfőképpen a saját gondolataim és a keserűség akadályozott abban, hogy hamar tovább tudjak lépni dolgokon. Nehéz időszakot éltem át, gondolok akár a formámra, akár a helyzetemre a csapaton belül, akár a sérülésekre. Nehezen találtam az ‘újrakezdés’ gombot, így sokat szenvedtem a gondolataimtól. De ilyen a futball, el kell tudni fogadni, hogy a sikerek mellett bizony lesznek sikertelen időszakok is. Egy dolgot megtanultam, amit a fiatal játékosoknak üzennék: ‘a jelennek kell élnünk, élvezni a munkánkat, azt, hogy azt csinálhatjuk, amit igazán szeretünk. Fontos a jó egészség, különösen mentálisan, hogy meg tudjuk élni a jelent!’ ” – kezdte ide vonatkozó gondolatmenetét Umtiti.

“Az elmúlt évben sok minden megváltozott körülöttem. Azzal, hogy újra rendszeresen futballozhattam, nemes egyszerűséggel újjászülettem! Megtanultam kezelni és értékelni a dolgokat. Nagyon örülök, hogy úgy érzem, a legjobb döntést hoztam azzal, hogy a Lille játékosa lettem. A szezonkezdésre sajnos sikerült egy kisebb (törzsizom)sérülést összeszednem, ami miatt nem játszhattam annyit, amennyit terveztem, de minden erőmmel azon leszek, hogy mielőbb újra pályára léphessek. Egyre jobb állapotban vagyok, ahogy jönnek majd a meccsek, még jobban leszek! Örülök, hogy itt lehetek a Lille-nél, nagyon várom már a folytatást! Úgy érzem, újra felkészült vagyok, minden téren!” – így Umtiti, aki mint ismert, hét év, ám csupán 133 tétmérkőzés után hagyta el végleg az FC Barcelonát, és szabadon igazolható játékosként két éves szerződést kötött a Lille együttesével.