Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Ancelotti elfogadta, de nem értett egyet a kritikákkal!

Nem sok ideje maradt a Real Madridnak felocsúdnia az Atlético Madrid elleni, meglepően sima vereséget követően. Carlo Ancelotti csapatára ugyanis szerda este már újabb bajoki találkozó vár, amikor is a Las Palmas együttesét fogadják a Bernabéuban. Az olasz mester a következőképpen tekintett a találkozó elé.


“Több kritikát is kaptunk az elmúlt napokban. Ez a futball velejárója, amivel, különösen a Real Madridnál együtt kell tudnunk élni. Amikor a Real Madrid nem játszik jól, rossz eredmények jönnek, akkor természetes, hogy egyből felerősödnek a negatív hangok. Egy dolgot mondhatok, dolgozunk a problémáinkon, így azon is, hogy milyen szerkezettel futballozzunk. Sok mindent ki kell javítanunk, legyen szó bármilyen felállási formáról. Elfogadjuk a kritikákat, tiszteletben tartjuk bárki véleményét, ugyanakkor azt gondolom, hogy a szezon első hét mérkőzéséből 6-szor is győzni tudtunk, talán nincsenek alapvetően komoly gondjaink csapatként…” – idézi Ancelottit a Marca című sportnapilap.

“Az egyik komoly problémánk, hogy a meccsek első 20 percében a kelleténél is több gólt kapunk (7-ből, 5-öt is ekkor szerzett az ellenfél a La Ligában – a szerk.). Erre reagálnunk kell, hiszen azt jelzi, hogy nem vagyunk elég élesek és koncentráltak a mérkőzések elején.” – tette még hozzá Ancelotti, kijelölve egy követendő utat csapata számára.

A blancók mestere jó hírrel is szolgált ezután a szurkolóknak, hiszen elmondta, hogy a sérültek újra teljes értékű munkát végezne, visszatértek a csapatba.

“Dani (Carvajal), Arda (Güler) és Vini (Vinicius Junior) mind bevethetőek, játékra készek. Nagyszerű hír ez a számunkra. Készen állnak a szerdai bajnokira is, meglátjuk, milyen szerepet kapnak majd.” – fogalmazott Ancelotti, aki megjelölte még azt is, hogy szerinte mi jelenelg a leggyengébb pontja csapatának.

“Elismerem, nehezen tudjuk kontrollálni a széleket, főleg a mi térfelünkön, védekezésnél. Sokat dolgoztunk ezen, majd egészen az Atlético elleni meccsig működött is minden. A derbi rámutatott arra, mit korábban mondtam: sok dolgunk van még, fejlődnünk kell.” – így Ancelotti, aki a védelmébe vette a madridiak sokat kritizált két veteránját, Luka Modricot és Toni Kroost is.

“Nem gondolom, hogy a nagy meccseket pont ők ne tudnának teljesíteni, pusztán azért, mert kevésbé fizikális játékosok. Itt jegyezném meg, hogy nem azért játszanak, mert nem merem a kispadra jelölni őket! Bárki aki ezt gondolja, badarságot állít! Luka és Toni tapasztalatával, rutinjával és képességeivel bármilyen szinten, bármilyen összeállításban képesek játszani. Soha nem jelent problémát a jelenlétük a pályán!” – reagált Ancelotti, aki szerda este választ adhat a kritikusoknak a Las Palmas elleni találkozóval.

 

A meccset 19:00-tól a Spíler 2 élőben közvetíti majd!