Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: A West Ham és az Atalanta is sínen van két mérkőzés után – eredmények, tabellák

Meglepetésekben ezúttal sem volt hiány az Európa-ligában: a második számú európai kupasorozat második fordulójában több nagy nevű csapatnak is komoly problémái adódtak.

Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images

Az A-csoportban feljegyezhettünk néhány drámai fordulatot. Az Olimpiakosz például a Topolya otthonában botlott – két gólos előnyből. 57 perc után még simán vezettek, ám egy óra elteltével visszajött a hazai csapat. Djakovac gólja után Pantovic a 90. percben egyenlített ki és mentett pontot a görög óriás ellen. A másik találkozón pedig a West Hamnek kellett megizzadnia: Paqueta révén ugyan sikerült korán előnybe kerülniük, de Sallai Roland a 49. percben kiegyenlített a Freiburg. A döntő csapást végül Augerd vitte be, akinek a góljával végül el tudta hozni a három pontot az angol együttes – hibátlan mérleggel vezetik is a csoportot a Freiburg előtt.

Az Ajax is botlott. A hollandok sokáig vezettek Bergwijn góljával, ám az AEK Athén vissza tudott jönni – 1-1-re mentették a találkozót. Ezzel a görögök meglepetésre át is vették a vezetést a csoportban, ugyanis a másik találkozó is döntetlennel végződött. Ott a Marseille hazai környezetben került két gólos előnybe, de ez sem volt elég számukra a győzelemhez. A Brighton csak a hajrában tudott pontot menteni.

A C-csoport messze a legizgalmasabb – két kör után mindegyik csapat három ponttal áll. Ehhez az is kellett, hogy az Aris óriási bravúrral legyőzze a Glasgow Rangerst, valamint hogy a két korai találat után Isco révén a Betis is villanjon a hajrában (2-1-es sikert aratva).

A D jelű kvartettben alakul csak a papírforma szerint a sorrend. Az Atalanta idegenben is behúzta a rangadót a Sporting ellen, így magabiztosan vezetnek. A portugálok így holtversenyben a második helyen állnak azzal a Sturm Graz-al, amely a Rakow ellen tudott most nyerni. Az osztrákok így az Atalanta ellen próbálkozhatnak majd a következő fordulóban, ami kulcsfontosságú lehet a továbbjutási esélyeiket illetően.

A 2. forduló korai mérkőzéseinek eredményei

TSC – Olimpiakosz 2-2
G.: Masouras (16.), Podence (57.), Djakovac (63.), Pantovic (90.)

Freiburg – West Ham 1-2
G.: Paqueta (8.), Sallai (49.), Augerd (66.)

AEK Athén – Ajax 1-1
G.: Bergwijn (30.), Vida (74.)

Marseille – Brighton 2-2
G.: Mbema (19.), Veretout (20.), Gross (55.), Joao Pedro (88. – büntető)

Aris – Glasgow Rangers 2-1
G.: Moucketou-Moussonda (9.), Babicka (59.), Sima (70.)

Betis – Sparta Praha 2-1
G.: Birmancevic (3.), Diao (9.), Isco (79.)

Rakow – Sturm Graz 0-1
G.: Boving (24.)

Sporting Lisszabon – Atalanta 1-2
G.: Scalvini (33.), Ruggeri (43.), Gyökeres (76. – büntető)

A csoportok állása 2 forduló után

 

Standings provided by Sofascore

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Standings provided by Sofascore