Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: ha nehezen is, de Spanyolország nyerte a játéknap rangadóját!- eredmények

A 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezősorozata hetedik fordulója nyolc csütörtöki találkozóval folytatódott, amelyek közül a presztízst tekintve mindenképp kiemelkedett a spanyol – skót rangadó, valamint a horvát – török összecsapás – Mutatjuk a történéseket!

(Photo by Florencia Tan Jun/Getty Images)

 

A-csoport:

Spanyolország – Skócia 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Morata (73.), Sancet (86.)

A játéknap rangadóján az eddig hibátlan skótok Spanyolországban is vezetést szereztek, ám Scott McTominay önmagában remek szabadrúgását a VAR a kapust zavaró társ helyzete miatt végül visszavonta.

A skótok sokáig jól tartották magukat, a labdáról lemondva is alaposan megizzasztották a spanyolokat, akik egy Jesus Navas – Alvaro Morata villanás utóbbi fejesével, majd az elcsúszó Aaron Hickey egyéni hibáját kihasználva a csereként első válogatott meccsére beszálló Oihan Sancet góljával végül csak kibrusztolták az számukra oly fontos három pontot.

A találkozóról bővebben is beszámoltunk!

 

Ciprus – Norvégia 0-4 (0-1)
Gólszerzők: Sorloth (33.), E. Haaland (65. és 72.), Aursnes (81.)

Norvégia egy nem csak az eredményben meggyőző különbségű sikerrel, na és persze Erling Haaland duplájával jelezte, hogy bizony nem mondott még le arról, hogy beleszóljon a skótok és a spanyolok társaságában a továbbjutás kérdésébe.

 

A csoport állás:

Standings provided by Sofascore

 

D-csoport:

Horvátország – Törökország 0-1 (1-0)
Gólszerző:
B. Yilmaz (30.)

Vincenzo Montella debütálása tökéletesre sikeredett a török válogatott élén, hiszen a csoport rangadóján a törökök visszavágtak a selejtezősorozat legelején elszenvedett hazai vereségért.

Persze Luka Modricséknak így is egyel kevesebb lejátszott mérkőzésük van, ám ezen a meccsen nem igen állították komoly feladat elé ellenfelüket a horvátok, akik Wales ellen, idegenben, pár nap múlva újabb komoly találkozóra készülhetnek.

 

Lettország – Örményország 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Ikaunieks (39.), Balodis (68.)

Meglepően mozgalmas meccset játszott a két csapat, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a kapura lövések aránya 15:20 volt a vendégek javára. A selejtezősorozatot remekül kezdő örmények újabb fontos pontokat hullajtottak el abból a szempontból, ha bele szeretnének még szólni a továbbjutás kérdésébe.

 

 A csoport állása:

Standings provided by Sofascore

 

E-csoport:

Albánia – Csehország 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Asani (9.), Seferi (51. és 73.)
Kiállítva: Chytil (Csehország – 40. -második sárga lappal)

Egészen pazarul szerepelnek az albánok a selejtezősorozatban, ráadásul csapatuk egyik legnagyobb erénye, hogy élni tudnak a kínálkozó lehetőségekkel. Csehország ellen a korai vezetés megszerzését követően, élni tudtak azzal, hogy Mojmir Chytil kiállítása után még az első félidő végén emberelőnybe kerültek.

A csehek ember -és gólhátrányban nagy erőket mozgósítottak, ám gólokat az albánok szereztek, akik győzelmüknek köszönhetően egyre inkább ábrándozhatnak az Európa-bajnoki részvételről.

 

Feröer-szigetek – Lengyelország 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Szímanszki (4.), Buksa (65.)
Kiállítva: Askham (Feröer – 48.)

A sérült Robert Lewandowski nélkül magabiztosan futballozva hozták a kötelező győzelmet a lengyelek. A vendégek a három pont mellett még némi lélektani előnyre is szert tettek, hiszen győzelmükkel ideiglenesen lépéselőnybe kerültek a második helyen az egy meccsel kevesebbet játszó Csehországgal szemben.

 

A csoport állása:

Standings provided by Sofascore

 

 

I-csoport:

Andorra – Koszovó 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Rashica (26. és 71.), Zeqiri (83.)

A korábban Koszovóban pontot szerző Andorra ezúttal nem sokáig reménykedhetett hasonló bravúrban. A vendégek végig fölényben, három gólt szerezve megérdemelt győzelmet arattak.

 

Fehéroroszország – Románia 0-0

Felejthető mérkőzést játszottak a felek az újpesti Szusza Ferenc stadionban. A mindent eldöntő gólhoz inkább Románia járt közelebb, azonban be kellett érnie egy ponttal, így nem tudta megelőzni az egy meccsel kevesebbet játszó Svájcot a csoport élén.

 

A csoport állása:

Standings provided by Sofascore