Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2026: Messi játéka a következő selejtezőn is kérdéses

A 2026-os világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozatában három győzelemmel rajtoló argentin válogatott szerdára virradóra játssza a következő mérkőzését…

(Photo by Matias Baglietto/NurPhoto via Getty Images)

Az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni a hétfői sajtótájékoztatóján egyelőre nem tudta megerősíteni, hogy Lionel Messi a kezdőcsapat tagja lesz-e a Peru elleni, magyar idő szerint szerda reggel esedékes vb-selejtezőn:

“Mindenki készen áll a játékra, még akkor is, ha nem mindenki százszázalékos. Messi jól van, a csapat edzett. Holnap fogjuk meghozni a végleges döntést, hogy kezdő vagy csere lesz, természetesen a labdarúgás érdekeit szem előtt tartva, mindannyian azt szeretnénk, hogy játsszon.”

“Egy aktív játékosról van szó, miért akarjuk visszavonultatni?” – kérdezett vissza Scaloni a sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy meddig tarthat a 36 éves játékos pályafutása.

Gastón Edúl információi szerint amennyiben Messi visszatér a kezdőcsapatba, akkor Julián Álvarez vagy Lautaro Martínez kerülhet ki onnan.

“Lautaro fantasztikusan játszott Paraguay ellen. Nem aggódunk miatta, hogy nem talált be, hiszen Messi mögött így is ő a második legjobb gólszerzőnk. Imádjuk őt, a csapat megbecsült tagja” – tette hozzá Scaloni.

A TyC Sports úgy tudja, hogy kisebb fizikai problémák miatt a Paraguay elleni kezdőcsapat tagjai közül Nahuel Molina és Nicolás González játéka ugyancsak kérdéses lehet Limában.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!