Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: a PSV még mindig hibátlan, az Ajax megint kikapott – KÖRKÉP

A holland bajnokság (Eredivisie) hétvégi fordulójában a három veretlen élcsapat mindegyike hazai mérkőzést játszott…

(Photo by Photo Prestige/Soccrates/Getty Images)

A holland bajnokság (Eredivisie) mezőnyének egyetlen százszázalékos csapata, a PSV Eindhoven a kilencedik meccsén a kilencedik győzelmét aratta, miután 3-1-re nyert a Fortuna Sittard ellen. Az éllovas számára az első félidőben Guus Till szerzett vezetést, majd a második játékrész során újabb két találattal biztosították be a sikert, a vendégek erejéből csak egy becsületgólra futotta a hosszabbításban tizenegyesből. Az eindhoveni kihívó így továbbra is hibátlanul vezet.

PSV Eindhoven – Fortuna Sittard 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Til (19.), Ramalho (55.), J. Bakayoko (78.), ill. Sierhuis (90+3. – büntetőből)

A címvédő Feyenoord semmit nem bízott a véletlenre, félidőnként lőtt két-két találattal 4-0-ra múlta felül a Vitesse Arnhem gárdáját, így hét győzelemmel két és két döntetlennel üldözi négypontos lemaradásból az éllovast. A rotterdamiak legfőbb gólfelelőse, Santiago Giménez már 13 gólos az idényben, Calvin Stengs pedig gólt és gólpasszt is jegyzett az újabb fölényes győzelem alkalmával.

Feyenoord – Vitesse Arnhem 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Stengs (7.), S. Giménez (37.), Geertruida (49.), Milambo (85.), ill. –

Az AZ Alkmaar 3-0-s sikerrel hozta a kötelezőt a Heerenveen ellen, így kétpontos hátrányból őrzi a második helyet a PSV mögött. Az AZ mindhárom gólját Vangelis Pavlidis szerezte, aki az első tíz perc végén nyitotta gólgyártást, majd a második játékrész során újabb két alkalommal volt eredményes. A görög légiós a klasszikus mesterhámasával beérte Giménezt a góllövőlista élén 13 találatával.

AZ Alkmaar – Heerenveen 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Pavilidis (11., 59., 76.), ill.

Vasárnap délben a gyengélkedő AFC Ajax fordulatos mérkőzésen 4-3-as vereséget szenvedett a forduló előtti sereghajtó Utrecht ellen. A házigazda a második félidő elején már két góllal is vezetett, azonban az Ajax az izlandi Kristian Hlynsson duplájával egyenlíteni tudott, majd Bergwijn tizenegyesével a vezetést is átvették a 64. percben. Nem sokkal később a hazaiak egyenlíteni tudtak és a hajrában sokáig 3-3 volt az állás. A rendes játékidő vége előtt döntetlennél a vendég szurkolók műanyag poharakat dobáltak a pályára, a játékvezető pedig félbeszakította a mérkőzést. Ahogy folytatták a találkozót, Oscar Fraulo egy kiugrás végén megszerezte a győztes gólt a hazaiak javára. A meccs a hosszabbításban még egyszer félbeszakadt, de az amszterdamiak már nem tudtak egyenlíteni. Az Utrecht így elmozdult az utolsó helyről, az Ajaxot pedig szégyenszemre kieső helyre taszította. A holland rekordbajnok az eddigi hét lejátszott meccsén mindössze öt pontot szerzett és rég nem látott mélységben van.

Utrecht – AFC Ajax 4-3 (1-0)
Gólszerzők: Flamingo (45.), van der Hoorn (48.), Toornstra (71.), Fraulo (90+1.), ill. Hlynsson (53., 55.), Bergwijn (64. – büntetőből)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore