Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan, mennyi időre tilthatják el a Newcastle United középpályását – sajtóhír

Nicoló Fagioli büntetése mellett az olasz hatóságok tovább folytatják a tárgyalásokat a fogadási botrányba keveredő játékosok ügyében…

(Photo by Alex Dodd – CameraSport via Getty Images)

A Sky Sports és a Corrierre dello Sport szerint hamarosan döntés születhet arról, hogy a nyáron az AC Milantól a Newcastle United-hez szerződő Sandro Tonali milyen mértékű eltiltást kaphat a labdarúgástól sportfogadási tevékenységek miatt.

Tonali állítólag olyan meccsekre is fogadott, melyeken pályára lépett, azonban szerencséjére csak a csapat győzelmére tett, vagyis a bundás vádja nem merülhet fel a tevékenységével kapcsolatban. Ezzel viszont így is 3.5-4 éves büntetésre számíthatnak, melyet az együttműködéssel és a beismeréssel csökkentenének. A hírek szerint Tonali jogi csapata tárgyalásokat folytat az olasz hatóságokkal, azok után, hogy a labdarúgó elismerte bűnösségét és képviselőivel vádalkut készít, az együttműködésének köszönhetően pedig megúszhatja a súlyosabb eltiltást.

Az angol és az olasz lapok legutóbb úgy találgattak, hogy Tonali tízhónapos eltiltást kaphat, amely hamarosan hivatalossá válhat.

Mindezek mellett a 23 éves középpályás – Fagiolihoz hasonlóan – hónapokon át különböző függőségi terápiákon lesz kénytelen részt venni, valamint az olasz labdarúgó-szövetség prevenciós előadásai keretében próbálhatja majd jobb útra téríteni a fiatalabb generációt.