Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barcelona szóvivője szerint Vinícius Junior megérdemli a rasszista támadásokat

Október 28-án, szombaton játssza az első El Clásicóját a Barcelona és a Real Madrid a szezonban, de már most kialakulóban van egy kisebbfajta botrány a két csapat között.

(Photo by Fran Santiago/Getty Images)

Még csak szombaton játsszák a Barcelona és a Real Madrid első bajnoki mérkőzését, azaz az El Clásicót, de már most áll a bál a két csapat között. A katalán klub igazgatóságának szóvivője, Mikel Camps ugyanis kirakott egy azóta már törölt posztot az X (korábban Twitter)-oldalára, és éles kritikát fogalmazott meg a Real brazil támadójáról, Vinícius Juniorról, miszerint a viselkedése miatt megérdemli az ellene rendszeressé vált rasszista támadásokat.

Mint ismeretes, Vinícius rasszista bántalmazások céltáblájává vált a La Ligában, legutóbb épp a Sevilla elleni, 1-1-es bajnoki találkozó alkalmával.

“Ez nem rasszizmus, Vinícius minden pofont megérdemel a bohóckodásért és a magamutogatásért, amikor a pálya közepén értelmetlen és haszontalan cseleket csinál.”

– írta Camps a posztjában, amit azóta már törölt.

A Real Madrid fel is háborodott a szóvivő kijelentésén olyannyira, hogy a madridi klub elnöke, Florentino Pérez, úgy döntött, nem utazik el Barcelonába, és nem lesz ott a díszpáholyban a hétvégi El Clásicón. Helyette Eduardo Fernández de Blas lesz ott a Real Madrid képviseletében, aki Fernando Fernández-Tapias halála után első alelnökké lép elő.

A Barca alelnöke, Rafa Yuste szerencsétlen kijelentésnek nevezte kollégája megnyilvánulását, és bocsánatot kért a szóvivő nevében a szerdai BL-mérkőzésük előtt, de ez nem enyhített a két klub közötti feszültségen.

A Barcelona és a Real Madrid korábban már a Negreira-ügy miatt is szembekerült egymással, mivel a katalánok elnöke, Joan Laporta szerint a Real Madrid hibás a jelenleg is folyó korrupciós ügy miatt.