Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Inter Miami: távozik a liga korábbi gólkirálya! – hivatalos

Az észak-amerikai profi labdarúgó-ligában (MLS) szereplő Inter Miami együttese bejelentette, hogy távozik a csapattól a liga korábbi gólkirálya, Josef Martinez.

 

 

Az Atlanta United játékosaként a 2017/18-as idényben az MLS legjobb góllövőjének címét is elnyerő venezuelai válogatott csatár, 2023 januárjában érkezett Miamiba, ahol 40 bajnokin 12 gólt és 3 gólpasszt jegyzett. Általános vélekedés, hogy a csatár teljesítményével nem győzte meg az Inter Miami vezetését arról, hogy új szerződést kínáljanak neki december 31-ével lejáró kontraktusa után.
Csak viszonyításképp: Martinez Atlantában a liga egyik legjobb góllövőjének számított, parádés mutatóval a csapatban: 158 mérkőzés – 111 gól és 17 gólpassz.

A klub közleménye szerint nem élnek opciós jogukkal Martinez szerződésének meghosszabbítására, így a 66-szoros venezuelai válogatott játékos szabadon igazolható játékosként távozik Floridából – Csak úgy, mint két másik csapattársa, Victor Ulloa és Jake LaCava.

Az amerikai sportsajtó szerint Martinez elengedése félreérthetetlen utalás arra, hogy az Inter Miami új sztárcsatárt szerződtet majd – Felkészül Luis Suárez?!

(Borítókép: Photo by Carmen Mandato/USSF/Getty Images for USSF)