Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Inter Miami edzője megerősítette Suárez érkezését

Dél-amerikai sajtóinformációk szerint a veterán uruguayi támadó a naptári esztendő végén elhagyja jelenlegi állomáshelyét…

(Photo by Pedro H. Tesch/Getty Images)

Egybehangzó nemzetközi sajtóinformációk szerint a veterán Luis Suárez az aktuális naptári esztendő végeztével elhagyja a brazil Grémio csapatát, hogy együtt játszhasson Lionel Messivel az MLS-ben szereplő Inter Miami soraiban.

A rájátszásról lemaradó floridai csapat vezetőedzője, Gerardo “Tata” Martino maga is beszélt az uruguayi klasszis érkezéséről: “A következő szezonra vonatkozóan már van egy tervünk Luis-szal és Luis nélkül is. Amikor eljön a pillanat, hogy hivatalossá tegyük Suárez helyzetét az Inter Miamival kapcsolatban, készek leszünk a megfelelő irányba haladni.”

A 36 éves támadó a 2023-as Gaúcho-bajnokságban 12 mérkőzésen hét góllal segítette állami bajnoki címhez csapatát, míg a jelenleg is zajló országos bajnoki kiírásban 23 mérkőzés alatt kilenc gólt és hét gólpasszt jegyzett.

“Luis Suárez az év végén távozik, nem marad velünk tovább Hiányozni fog, hiszen egy pótolhatatlan játékos. Hatalmas kiváltság volt, hogy együtt dolgozhattam vele” – nyilatkozta néhány hete a Grémio edzője, Renato Gaúcho.

Suárez a 2006 és 2022 között zajló európai karrierje során a Groningen, az AFC Ajax, a Liverpool, a Barcelona és az Atlético Madrid csapataiban szerepelt, tavaly ősszel tért vissza a dél-amerikai kontinensre nevelőcsapatához, az uruguayi Nacionalhoz. A veterán 16 meccsen nyolc gólt szerzett a montevideóiaknál, miközben bajnoki címhez segítette csapatát, így a kilencedik elsőségét szerezte karrierje során a negyedik különböző csapatával.