Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az argentin válogatott cserekapusa elárulta, majdnem ő védett a vb-elődöntőben

A világbajnok argentin válogatott második számú kapusa bevallotta, hogy a tavalyi katari vb elődöntőjében, Horvátország ellen fel kellett készülnie, hogy neki kell védenie…

(Photo by Michael Regan – FIFA/FIFA via Getty Images)

Az argentin válogatott kapusa, Gerónimo Rulli a minap egy interjúban elárulta, hogy a csapat első számú hálóőre, Emiliano Martínez közvetlenül a horvátok elleni vb-elődöntő előtt fájdalmakra panaszkodott és fel kellett készülnie, hogy neki kell védenie a mérkőzésen:

“Alighogy elkezdtünk bemelegíteni, pár perc után szólt, hogy bemegy az öltözőbe, mert szúró fájdalmat érez. Azt mondtam, “barátom, készülj fel”. Úgy melegítettem be, hogy készen álltam arra, hogy játsszak, mert nem tudtam, hogy Dibu tud-e játszani. Kapott egy gyors kezelést és vállalta a játékot. Fantasztikusan védett, talán az egész tornán azzon a meccsen volt a legmagabiztosabb.”

“Amennyire tudtam, az egész torna alatt igyekeztem támogatni őt, akár csak egy-egy jó szóval, öleléssel. Nagyon jó viszonyban vagyunk, maximálisan egy irányba húzunk” – tette hozzá a jelenleg sérülése miatt harcképtelen 31 esztendős kapus.

Az argentinok az ominózus elődöntőt 3-0-ra nyerték meg a horvátok ellen, majd a döntőben tizenegyesrúgásokkal győzték le Franciaországot, és elhódították harmadik világbajnoki címüket.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!