Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2034: Ausztrália visszalépett, Szaúd-Arábia az egyetlen pályázó a tornára

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalosan is bejelentette, hogy egyetlen pályázója maradt a 2034-es labdarúgó-világbajnokságnak.

(Photo by Doug Zimmerman/ISI Photos/Getty Images)

A FIFA megerősítette, hogy Szaúd-Arábia volt az egyetlen ország, amely a keddi határidő előtt benyújtotta pályázatát a 2034-es férfi labdarúgó-világbajnokság megrendezésére.

A nemzetközi szövetség október 31-ig kérte Ázsia és Óceánia pályázatait a tornára. Szaúd-Arábia azonban már percekkel a bejelentés után, október 4-én megerősítette, hogy pályázik a tornára. Ausztrália kedden közölte, hogy visszalép, és nem nyújt be pályázatot a torna megrendezésére, így Szaúd-Arábia maradt az egyetlen jelentkező.

A FIFA korábban megerősítette, hogy Marokkó, Portugália és Spanyolország pályázata az egyetlen jelölt a 2030-as világbajnokság megrendezésére, ám a hónap elején azt is bejelentette, hogy néhány mérkőzést Uruguayban, Argentínában és Paraguayban is rendeznének.

A FIFA közölte, hogy most “párbeszédet” folytat majd a pályázókkal “az esemény víziójáról és a legfontosabb mérőszámokról, az infrastruktúráról, a szolgáltatásokról, a kereskedelmi, valamint a fenntarthatóságról és az emberi jogokról”, mielőtt a FIFA kongresszusa hivatalosan is kijelöli a házigazdákat a 2024-es év utolsó negyedévében.