Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: bombameglepetés! harmadosztályú csapat búcsúztatta a Bayern Münchent! – Eredmények

Zárult a Német Kupa 2023/2024-es kiírásának 2. köre, ahol a szerda esti órákban még 8 csapat küzdött meg egymással a legjobb 16 között még kiadó utolsó 4 helyért.

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

A Darmstadt hétvégi 8:0-s legyőzése után hasonló arányú győzelmet várhattak a Bayern Münchentől a szurkolók a harmadosztályú Saarbrücken otthonában. Thomas Tuchel ráadásul igen erős csapatot küldött fel a pályára, amely a mérkőzés első részét tekintve úgy is tűnt, hogy érvényesíteni tudja a papírformát. A bajor sztárcsapat ugyanis Thomas Müller góljával a 16. percben megszerezte a vezetést, erre azonban még a szünet előtt volt válasza a hazaiaknak, és a hosszabbításban Sontheimer révén egalizálni tudtak. A második félidőben még tovább növelte a fölényét a Bayern, a gól azonban nem akart megszületni, elsősorban a hazaiak kapusának, Schreibernek köszönhetően. A találkozó utolsó pillanataira maradt a slusszpoén: a 96. percben ugyanis a második játékrészt tekintve szinte az egyetlen értékelhető helyzete révén ismét betalált a Saarbrücken, a hős pedig Gaus lett, akinek a góljával kiejtették a sorozat legfőbb esélyesét! Az elmúlt két sorozatban diadalmaskodó RB Leipzig kiesése után így a sorozatot 20 alkalommal megnyerő Bayern is búcsúzott a 2. körben.

Ebben az idősávban három mérkőzést rendeztek még. A Dárdai Pál vezette Hertha Berlin az élvonalbeli Mainzot látta vendégül: a fővárosiak az első félidő végén Reese büntetőjével kerültek előnybe, majd a második játékrész első felében Tabakovic először szintén a tizenegyespontról talált be, majd a svájci támadó a 62. percben akcióból is betalált, beállítva ezzel a 3:0-s végeredményt. Az előző kiírás döntőse, az Eintracht Frankfurt nem esett a Bayern hibájába, és nem véreztek el a harmadosztályú Viktoria Köln otthonában. A “Sasok” az első félidő elején megszerezték a vezetést Skhiri révén, majd az előnyüket végig megőrizve, végül a 90. percben Knauff góljával zárták le végleg a továbbjutás kérdését. A negyedik mérkőzésen két másodosztályú csapat, a Nürnberg és a Hansa Rostock csapott össze egymással. Az első félidő nem hozott gólt, de a második játékrészben a vendégek kétszer is megszerezték a vezetést, ezekre viszont volt válasza a Nürnbergnek. A 95. percben egalizáló Lohkemper aztán később még nagyobb hős lett, a kétszer 15 perces ráadásban ugyanis ismét betalált, ezzel továbblőve csapatát a legjobb 16 közé.

Eredmények:
Hertha Berlin (II.) – Mainz 3-0 (1-0)

Gólszerzők:
Reese (45+3. – büntető), Tabakovic (50. – büntető, 62.) ill.-

Nürnberg (II.) – Hansa Rostock (II.) 2-2 (0-0) h.u.: 3-2
Gólszerzők:
Okunuki (63.), Lohkemper (90+5., 99.) ill. Junior Brumado (58.), Kinsombi (74.)

Saarbrücken (III.) – Bayern München 2-1 (1-1)
Gólszerzők:
Sontheimer (45+1.), Gaus (90+6.) ill. Müller (16.)

Viktoria Köln (III.) – Eintracht Frankfurt 0-2 (0-1)
Gólszerzők:
ill. Skhiri (14.), Knauff (90.)

Német Kupa, a legjobb 16 közé jutásért, korábbi eredmények:

Kedd:
Wolfsburg 
– RB Leipzig 1-0
VfB Stuttgart
 – Union Berlin 1-0

Borussia Mönchengladbach – Heidenheim 3-1
Kaiserslautern (II.) – Köln 3-2
Homburg (IV.)
 – Fürth (II.) 2-1

St. Pauli (II.) – Schalke 04 (II.) 1-1 H.u. 2-1
Unterhaching (III.) – Düsseldorf (II.) 3-3 H.u. 3-6
Bielefeld (III.) – Hamburger SV (II.) 1-1 B.u. 1-2

Szerda:
Borussia Dortmund – Hoffenheim 1-0
Sandhausen (III.) – Bayer Leverkusen 2-5
Freiburg –
Paderborn (II.)
1-3
Holstein Kiel (II.) –
Magdeburg (II.)
3-3 B.u. 3-4