Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premjer Liga: a Sahtar idegenben nyerte meg a Dinamo Kijev elleni rangadót

Az ukrán bajnokság (Premjer Liga) 13. fordulójában péntek délután csapott össze egymással a mezőny két legsikeresebb csapata, a Dinamo Kijev és a Sahtar Donyeck…

A zárt kapuk mögött zajló ukrán bajnokság nagy rangadóján a Sahtar Donyeck 1-0-s győzelmet aratott a Dinamo Kijev otthonában. Az első félidőben a hazaiak futballoztak valamivel aktívabban, azonban a kevés helyzetüket képtelenek voltak gólra váltani. A második játékrész elején néhány perc elteltével a Sahtar szerzett vezetést, amikor a korábban a Ferencvárost is megjárt Olekszandr Zubkov volt eredményes. A Sahtar az egygólos előnyét mindvégig biztosan tartotta meg, sokat birtokoltak a labdát, így a Dinamónak minden igyekezete ellenére kevés igazi egyenlítési lehetősége adódot és nem is tudott visszajönni a meccsbe.

Az ukrán bajnokság történetében eddig 31-ből 30 bajnoki címet ez a két csapat nyert (a Dinamo 16-ot, a Sahtar 14-et), azonban ebben a kiírásban akár trónfosztás is történhet, mivel a kijeviek csak hetedikek és a donyecki gárda is csupán a harmadik helyen tanyázik a Krivbász és a Polisszia Zsitomir mögött. Ugyanakkor mindkét csapat kevesebb mérkőzést játszott az ellenfeleinél és még több mint a szezon fele hátra van.

Dinamo Kijev – Sahtar Donyeck 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Zubkov (53.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore