Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi elárulta, visszatérhet-e valaha Európába

A nyolcadik Aranylabdáját a héten megnyerő Lionel Messi a jövőjéről tett fontos kijelentést…

(Photo by Matias Baglietto/NurPhoto via Getty Images)

Az MLS-ben szereplő Inter Miamiban játszó Lionel Messi a L’Équipe-nek elmondta, hogy nem tervezi, hogy többé Európában futballozzon:

“Hála Istennek rendkívül karrierem volt Európában, mindent megnyertem, amiről csak álmodhattam. Most, hogy elhatároztam , hogy az Egyesült Államokba igazolok, nem hiszem, hogy valaha is visszatérek Európába. Természetesen hiányozni fog a Bajnokok Ligája és a spanyol bajnokság, az ottani meccsek tényleg különlegesek. Úgy vélem, hogy a legtöbbet kihoztam magamból Európában, sok tapasztalatot és nagyszerű élményt szereztem, egyáltalán nem érzem magam frusztráltnak miatta, hogy véget ért.”

Miután az MLS alapszakaszából az Inter Miami nem jutott be a rájátszásba, Messi csapatára az idény véget ért. A 36 éves klasszis novemberben részt fog venni az argentin válogatott selejtezőin, a decembert pihenéssel töltheti, januárban pedig megkezdik a felkészülést az MLS következő idényére.

Messi terveiben azonban nem szerepel, hogy egyes híresztelések szerint visszatérjen a Barcelonához, bármely másik európai csapathoz vagy éppen Szaúd-Arábiába igazoljon.