Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: nagy nehézségek árán a Chelsea legyőzte a kilenc emberre fogyatkozó Tottenhamet! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 11. fordulójának zárásaként a Tottenham a városi rivális Chelseat látta vendégül.

(Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)

Nagyon aktívan kezdték a mérkőzést a csapatok, és már a 6. percben megszületett az első gól. Egy szépen lejátszott akció végén Kulusevski lőtt kapura, ami Colwill hátán megpattanva kötött ki Sánchez hálójában, 1-0! A 11. minutumban közel járt az egyenlítéshez a Chelsea, de Jackson lövését hatalmas bravúrral szögletre tudta tolni Vicario. A 30. percig 1 Tottenham és 2 Chelsea gólt láthatott a közönség, de kettőt les miatt, egyet pedig kezezés miatt érvénytelenített a játékvezető. A 33. percben aztán Romero egy brutális szabálytalanság után a kiállítás sorsára jutott, valamint büntetőt kapott a Chelsea, amit Palmer végzett el: Vicario ugyan elérte a játékszert, de a kapufa segítségével végül a hálóban kötött ki a labda, 1-1! A folytatásban is bőven történtek események, Postecoglounak 3 helyen is bele kellett nyúlnia a csapatába a kiállítás és sérülések miatt, illetve az egyre feszültebbé váló hangulat miatt a sárga lap is egyre gyakrabban került elő Michael Oliver zsebéből.

A hazaiakat a második félidőben sem zavarta, hogy emberhátrányban futballoznak, rendkívül agresszív letámadással és magasan meghúzott védelmi vonallal játszottak. Az 55. percben aztán Udogie begyűjtötte a második sárgáját, így a Tottenham 9 emberre fogyatkozott! Az 56. minutumban nagyon közel járt a vezetés megszerzéséhez a Chelsea, Jackson közeli fejesét azonban Höjbjerg a gólvonalon állva a kapu fölé tudta kotorni.  A 68. percben ismét nagy ziccert hibázott el a Chelsea, miután Cucurella ugorhatott ki ziccerben, de Vicario meg tudta fogni a lövést. A 75. percben aztán sikerült az áttörés: a Chelsea támadók át tudták játszani a Tottenham védők lescsapdáját, Sterling passzát követően pedig Jackson értékesítette a ziccerét, 1-2! Ezt követően a Tottenham igyekezett építeni a pontrúgásira, de előbb Dier lesről szerzett gólt, majd a 86. minutumban Bentancur közeli fejese kerülte el Sanchez kapuját. A 94. percben újabb nagy lehetősége volt a Tottenhamnek az egyenlítésre, de Son lövését hatalmas bravúrral védte Sanchez. Ezt követően viszont már végleg le tudta zárni a találkozót a Chelsea: ezúttal Gallagher ugrott ki a védők közül, majd ő is kihagyhatatlan helyzetbe hozta Jacksont, 1-3! A 97. percben pedig már a harmadik gólját ünnepelhette Jackson, akit ezúttal Palmer ugratott ki a saját térfeléről, a szenegáli támadó pedig ezúttal Vicariót kicselezve az üresen maradt kapuba passzolt, 1-4! A Chelsea így legyőzte a 9 emberrel is hatalmasat küzdő Tottenhamet, így a Spurs utolsó csapatként elveszítette veretlenségét az angol élvonalban.

Tottenham – Chelsea 1-4 (1-1)
Helyszín:
Tottenham Hotspur Stadium Vezette: M. Oliver
Gólszerzők:
Kulusevski (6.) ill. Palmer (35. – büntető), Jackson (75., 90+4., 90+7.)
Sárga lapok: Udogie (18.), Sarr (45+10.) ill. Jackson (45+9.) Colwill (45+10.), Gusto (86.), Mudryk (89.), Ugochukwu (90+6.)
Kiállítás: Romero (33.), Udogie (55.) ill.-

Tottenham: Vicario – Udogie, van de Ven (Emerson 45+1.), Romero, Porro – Sarr (Skipp 61.), Bissouma – Johnson (Dier 34.), Maddison (Höjbjerg 45+1.), Kulusevski (Bentancur 61.) – Son Vezetőedző: Ange Postecoglou

Chelsea: Sanchez – James (Gusto 77.), Disasi, Silva, Colwill (Cucurella 46.) – Caicedo, Fernandez (Mudryk 58.) – Sterling (Ugochukwu 90+1.), Gallagher, Palmer – Jackson Vezetőedző: Mauricio Pochettino

A mérkőzés összefoglalója:

A 11. forduló eredményei:

Szombat:
Fulham – Manchester United 0-1
Brentford – West Ham United 3-2
Burnley – Crystal Palace 0-2
Everton – Brighton 1-1
Manchester City – Bournemouth 6-1
Sheffield United – Wolverhampton 2-1
Newcastle United – Arsenal 1-0

Vasárnap:
Nottingham Forest – Aston Villa 2-0
Luton Town – Liverpool 1-1

Hétfő:
Tottenham – Chelsea 1-4

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore