Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Emiliano Martínez: “Olyan érzésem volt, hogy haza kell mennem, mert elbuktam…”

Az Aranylabda-gálán az év kapusának választott argentin hálóőr a csapata végső győzelmével záruló világbajnokságra emlékezett vissza…

(Photo by Simon Bruty/Anychance/Getty Images)

Az argentin válogatott első számú kapusa, Emiliano Martínez egy interjúban a minap elárulta, hogy milyen érzések kavarogtak benne, miután a későbbi győztes Albiceleste egy sokkoló vereséggel kezdte a világbajnokságot:

“Borzalmasan éreztem magam azok után, hogy a vb-debütálásom alkalmával két lövésből két gólt kaptam Szaúd-Arábia ellen. Senkivel nem akartam beszélni utána. A meccs után az éjszaka közepén felébredtem, teljesen leizzadtam, és olyan érzésem volt, hogy haza kell mennem, mert elbuktam. Nem akartam ilyen gyorsan elmenni, mert a családom egy hónapra foglalt szállást Dohában. Sokat beszélgettem a pszichológusommal, aki segített felkészülni a további meccsekre. A mexikóiak és a lengyelek elleni sikerekkel visszakaptuk az önbizalmunkat és onnantól megállíthatatlanok voltunk.”

Az első meccs elvesztése után az argentin válogatott az összes hátralévő mérkőzését megnyerte a katari tornán, és elhódította története harmadik világbajnoki címét.