Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Harry Kane duplájával hazai pályán is legyőzte a Galatasarayt a Bayern München! – videóval

A Bajnokok Ligája csoportkörének A-jelű kvartettjében a Bayern München a Galatasaray csapatát látta vendégül.

(Photo by Markus Gilliar – GES Sportfoto/Getty Images)

Nagy fölényben futballozott az első félidőben a Bayern München gárdája, amely egy győzelemmel bebiztosíthatta továbbjutását az egyenes kieséses szakaszba. A bajorok ennek fényében már az 5. percben veszélyeztettek Harry Kane révén, akinek a lövését Muslera a léc alól szedte ki. A folytatásban leginkább Leroy Sané tudott veszélyt okozni a vendégek kapuja előtt, akinek előbb egy veszélyes próbálkozása kevéssel elkerülte a kaput, majd a 30. percben Muslera védte közelről a német támadó ziccerét. A szünet előtt még a török csapatnak is adódott egy lehetősége, Neuer azonban bravúrral védte Icardi próbálkozását, így nem született gól az első 45 percben.

A második játékrész első nagy lehetősége az 53. percben alakult ki, amikor Harry Kane ért el egy beadást, a próbálkozásánál azonban a kapufa megmentette a vendégeket. Ezt követően viszont a Galata agresszív letámadásával nem tudott mit kezdeni a Bayern, sokszor még a saját kapujuk előteréből sem tudták kihozni a játékszert. A 81. percben aztán sikerült megtörnie a törökök ellenállását a Bayernnek: Kimmich ívelt középre egy szabadrúgást, amit Kane csúsztatott meg, megszerezve ezzel a vezetést a hazai gárdának, 1-0! Nem sokkal később sikerült végleg lezárnia a találkozót a Bayernnek: a 86. percben a félpályán szerzett labdát a bajor csapat, a gyorsan végigvitt ellentámadás végén pedig Tel centerezéséből Kane volt eredményes, 2-0! A ráadásban aztán a semmiből összejött a Galatasaray szépítése: Müller adta el a labdát a félpályánál, a villámgyors ellentámadás végén pedig Bakambu volt eredményes Oliveira indítása után, 2-1! Ezt követően már nem alakult ki újabb lehetőség a mérkőzésen, a Bayern így megnyerte a mérkőzést és bebiztosította továbbjutását a csoportból. 

Bayern München – Galatasaray 2-1 (0-0)
Helyszín:
Allianz Arena Vezette: A. Nobre
Gólszerzők:
Kane (80., 86.) ill. Bakambu (90+3.)
Sárga lapok: Davies (19.) ill. Bardakci (34.), Bakambu (90+6.)
Kiállítás:ill.-

A mérkőzés összefoglalója:

Egy rendkívül küzdelmes meccsen tudta odahaza legyőzni a Manchester United az FC Köbenhavn csapatát pár héttel ezelőtt, így Dániában sem várhattak könnyű 3 pontra a “Vörös Ördögök”. Ez a találkozó viszont meseszerűen alakult számukra, egészen az első félidő végéig. Erik ten Hag csapata ugyanis már a 3. percben megszerezte a vezetést Höjlund góljával, aki McTominay centerezéséből talált be, 0-1! A manchesteriek a félidő közepén még tovább növelték az előnyüket: egy kontra végén Garnacho lövését még nagy bravúrral védte a hazaiak kapusa, a kipattanót azonban Höjlund már bevágta, 0-2! A szünet előtti utolsó percekben azonban jött a feketeleves a vendégek számára: a 42. percben a játékvezető kiállította Rashfordot taposás miatt, majd a 45. percben előbb Elyounoussi szépített, hogy aztán a 13 perces ráadás 9. percében büntetőből Goncalves kiegyenlítsen, 2-2!

A második játékrész közepén aztán ismét a Manchester United szerezte meg a vezetést, miután kezezés miatt a játékvezető az ő részükre is megítélt egy büntetőt. A labda mögé Fernandes állt, ő pedig nem remegett meg, 2-3! A véghajrában azonban ismét jött a rövidzárlat a vendégek részéről. Előbb a 83. percben egy beadás után Lerager kotorta Onana hálójába közvetlen közelről a labdát, ismét kiegyenlítve ezzel az állást, 3-3! Ezzel viszont még nem volt vége, és a 88. minutumban egy védők által kifejelt labdát Bardghji vágott a hálóba, 4-3! A Köbenhavn így megnyerte az összecsapást, és jelenleg ők állnak a csoport második helyén, míg a United a sereghajtó ebben a kvartettben.

FC Köbenhavn – Manchester United 4-3 (2-2)
Helyszín:
Parken Stadion Vezette: D. Rumsas
Gólszerzők:
Elyounoussi (45.), Goncalves (45+9. – büntető), Lerager (83.), Bardghji (87.) ill. Höjlund (3., 28.), Fernandes (69. – büntető)
Sárga lapok: Vavro (45+11.) ill. Maguire (90+1.)
Kiállítás:ill. Rashford (42.)

A mérkőzés összefoglalója:

 

Az A-csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore

A Real Sociedad magabiztos sikerét követően győzelmi kényszerben lépett pályára az Inter együttese a Salzburg otthonában, ám ez a kiruccanás egyáltalán nem ígérkezett könnyű feladatnak. Nem is ment jól a játék az Internek, a Salzburg játékosai ugyanis nagyon agresszív stílusukkal kevés lehetőséget engedtek az olasz csapat számára. Az első nagyobb helyzet a 35. percben alakult ki, amikor egy szabadrúgás után Bastoni fejéről kevéssel a kapu mellett csorgott el a labda. A szünet előtt még Frattesi szerezhetett volna gólt a vendégek részéről, a középpályás azonban 11 méterről csúnyán a kapu fölé bombázta az ígéretes helyzetét.

A második félidőben még kevesebb lehetőség alakult ki, az első 10 percben 1-1 helyzetet jegyezhetett fel mindkét fél, ám ezekből sem született gól. A következő említésre méltó szituáció a 82. percre tehető, amikor Lautaro Martinez fejese a felsőlécen csattant. Nem sokkal később aztán büntetőhöz jutott az olasz gárda Bidstrup kezezése miatt. A labda mögé Martinez állt, ő pedig magabiztos ítéletvégrehajtónak bizonyult, 0-1! Az Inter ezzel a góllal el is hozta a 3 pontot a Salzburg otthonából, és kiharcolták a továbbjutást is a legjobb 16 közé!

Salzburg – Inter 0-1 (0-0)
Helyszín:
Red Bull Arena Vezette: S. Gözübüyük
Gólszerző:
ill. Martinez (85. – büntető)
Sárga lapok: Pavlovic (51.), Gloukh (75.) ill. Bisseck (27., Calhanoglu (49.)
Kiállítás: ill.-

A mérkőzés összefoglalója:

A D-csoport további eredményei:

Real Sociedad – Benfica 3-1

A D-csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore