Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Kane duplázott, sorozatban ötödik győzelmét aratta a Bayern München! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 11. fordulójának szombati játéknapján a címvédő Bayern München az újonc Heidenheim csapatát látta vendégül.

(Photo by Sven Hoppe/picture alliance via Getty Images)

Nem tartogatott sok kérdést a Bayern München és a Heidenheim összecsapása az előzetes esélyeket illetve. Erre még a Heidenheim idegenbeli gyenge eredményei is rátettek egy lapáttal, az újonc alakulat ugyanis eddig egyetlen pontot tudott elhozni más csapatok otthonából. Ennek ellenére a vendégek nem feltett kézzel érkeztek és bátor letámadással többször is meg tudták zavarni a bajor sztárcsapatot. A minőségbeli különbség azonban hamar megmutatkozott, a Bayern ugyanis a 14. percben megszerezte a vezetést: Sané tette a labdát Kanehez, aki a tizenhatoson belül addig forgolódott, amíg lövőhelyzetet nem teremtett magának, majd szépen kilőtte a bal felsőt, 1-0! A Bayern fölénye a vezetést követően is megmaradt, és a 33. percben Sané révén közel jártak, hogy megduplázzák az előnyüket, a támadó azonban elrontotta a befejezést. A szünet előtt aztán végül sikerült megdupláznia az előnyt a hazai gárdának: egy szöglet után Harry Kane ugorhatott fel 11 méter magasságában, és senkitől sem zavartatva a hálóba fejelte a labdát, 2-0!

A második játékrész első nagy helyzetére az 58. percig kellett várni, ekkor ismét Kanet hozták kiváló helyzetbe a társak, a vendégek kapusa viszont lábbal nagy védést mutatott be, megakadályozva ezzel az angol támadót abban, hogy egy újabb mesterhármast jegyezzen. A félidő közepén aztán villámgyorsan elfogyott a Bayern München előnye! A 67. percben egy labdaszerzést követően vitt végig egy gyors ellentámadást a Heidenheim, aminek a végén Kleindienst vette be közelről Neuer kapuját, 2-1! Mindössze 3 perc telt el, amikor már az egyenlítést jelentő gól is megszületett: Kim adta el a saját kapuja előterében a labdát, majd Beste lövése éppen a menteni igyekvő Kimen megpattanva védhetetlenül vágódott Neuer hálójába, 2-2! Nem tartott azonban sokáig a vendégek öröme: a 72. percben Choupo-Moting lövését még nagy bravúrral védte Müller kapus, a kipattanót azonban Guerreiro vágta a hálóba, 3-2! A véghajrában aztán sikerült visszaállítani a sokáig fennálló kétgólos különbséget: a 85. percben Tel beadását Choupo-Moting csúsztatta a hosszúba, 4-2! Az utolsó percekben már nem történt jelentős esemény, de így is emondható, hogy a Heidenheim alaposan megnehezítette a Bayern dolgát, amely így sorozatban 5. győzelmét aratta a bajnokságban.

Bayern München – Heidenheim 4-2 (2-0)
Helyszín:
Allianz Arena Vezette: H. Osmers
Gólszerzők:
Kane (14., 44.), Guerreiro (72.), Choupo-Moting 85.) ill. Kleindienst (67.), Beste (70.)
Sárga lapok: Mazraoui (3.) ill.-
Kiállítás:ill.-

Bayern München: Neuer – Mazraoui, Kim, Upamecano (Guerrerio 61.), Sarr – Pavlovic (Davies 76.), Laimer – Sané, Müller (Tel 61.), Gnabry (Choupo-Moting 61.) – Kane Vezetőedző: Thomas Tuchel

Heidenheim: Müller – Traoré, Mainka, Gimber (Schimmer 83.), Fohrenbach – Maloney (Sessa 61.) – Dinkci (Pick 83.), Theuerkauf (Beck 61.), Schöppner, Beste (Thomalla 90.) – Kleindienst Vezetőedző: Frank Schmidt

A mérkőzés összefoglalója:

A 11. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
B. Mönchengladbach – Wolfsburg 4-0

Szombat:
Augsburg – Hoffenheim 1-1
Bayern München – Heidenheim 4-2
Darmstadt – Mainz 0-0
VfB Stuttgart – Borussia Dortmund 2-1
18:30 VfL Bochum – Köln (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 Bayer Leverkusen – Union Berlin
17:30 Werder Bremen – Eintracht Frankfurt (Tv: Match 4)
19:30 RB Leipzig – Freiburg (Tv: Match 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore