Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felipe Melo: “Mbappé egy idióta, jobban teszi, ha kussol…”

A Libertadores-kupa-győztes veterán brazil labdarúgója nem bírta megállni, hogy ne vágjon vissza a francia klasszis korábbi, balul elsült kijelentéséért…

(Photo by Raul Sifuentes/Getty Images)

A Fluminense 40 éves védekező középpályása, Felipe Melo kőkeményen kiosztotta Kylian Mbappét, aki még tavaly májusban tett egy félresikerült, bíráló kijelentést a dél-amerikai kontinensről.

“A dél-amerikai válogatottakat nem sorolnám a világbajnokság esélyesei közé, mivel Brazília és Argentína nem játszik olyan erős ellenfelekkel szemben, mint az európai válogatottak. Nem véletlen, hogy a legutóbbi vb-ket rendre európai válogatottak nyerték” – hangzott Mbappé másfél évvel ezelőtti kijelentése.

Ezt követően a világbajnokság döntőjében éppen egy dél-amerikai válogatott, Argentína tizenegyesekkel legyőzte a címvédő Franciaországot, az argentin játékosok pedig a siker után nem felejtették el emlékeztetni Mbappét a mondataira. A Libertadores-kupa megnyerése után a veterán brazil harcos is beleszállt a franciába:

“Teljesen bolond. Hiába szerzett három gólt a világbajnoki döntőben, Argentína legyőzte őket, Messi pedig végérvényesen a világ legjobbja lett. Mbappé kiváló játékos és valószínűleg nyer majd három-négy Aranylabdát, de még sokat kell tanulnia. Semmit nem tud a dél-amerikai labdarúgásról, amely már nem is tudom hány világbajnokságot nyert (tízet – a szerk.), nem kéne hülyeségeket beszélnie. Valamikor az ember jobban teszi, ha kussol bizonyos dolgokról. Mbappé egy idióta, együtt játszhatott Neymarral és Messivel, tudnia kéne, hogy milyen szintet képviselnek. Az európai klubok Dél-Amerikából hoznak játékosokat, nem Franciaországból. Még nem volt lehetőségem játszani ellene, így nem tudom, hogy ez nekem vagy neki a szerencsém.”