Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: a címvédő Barcelona fölényes győzelemmel kezdett – videóval

Kedd este rendezték meg a női Bajnokok Ligája 2023-2024-es kiírásában a csoportkör első mérkőzéseit…

(Photo by Eric Alonso/Getty Images)

Az előző kiírást megnyerő Barcelona a papírformának megfelelően különösebb megerőltetés nélkül, 5-0-ra győzött a Benfica ellen az Estadi Johan Cruyffban. A katalánok már az első félidőben három gólt szereztek, és a második játékrészre is tartogattak két találatot. A friss Aranylabdás Aitana Bonmati és a korábbi kétszeres győztes Alexia Putellas egyaránt duplázott, míg a csereként beállt Asisat Oshoala látványos ollógólt szerzett. A csoport másik meccse jóval szorosabb volt, végül az Eintracht Frankfurt 2-1-re diadalmaskodott a svéd Rosengard vendégeként.

A csoport:

Barcelona – Benfica 5-0 (3-0)
Gólszerzők: Putellas (15., 39.), Bonmati (44., 52.), Oshoala (62.), ill.

 

Rosengard – Eintracht Frankfurt 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Schough (90+4.), ill. Pawollek (25.), Dunst (84.)

 

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

A nyolcszoros BL-győztes Olympique Lyon ugyancsak fölényes sikerrel indította a csoportkört, miután a francia együttes 9-0-ra győzött a Slavia Praha otthonában. Ada Hegerbergék az első féliődben futószalagon lőtték a gólokat és a 24. percben már 5-0 volt az eredmény, később ugyan valamelyest visszavettek, így is majdnem két számjegyű különbséggel diadalmaskodtak. A francia gárda legeredményesebb játékosa Vanessa Gilles volt két góllal, míg a magyar származású Marozsán Dzsenifer csereként pályára lépve egy gólpasszt adott. Eközben a norvég Brann Bergen jóval szorosabb meccsen, 2-1-re nyert az osztrák St. Pölten otthonában.

B csoport:

Slavia Praha – Olympique Lyon 0-9 (0-6)
Gólszerzők:ill. Däbritz (3.), D. van de Donk (14.), Gilles (17., 80.), Le Sommer (21.), Diani (24., 45.), Hegerberg (60. – büntetőből), Majri (62.)

 

St. Pölten – Brann Bergen 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Mikolajova (68.), ill. Engesvik (57.), Anasi Erlingsson (79.)

 

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore