Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2026: a szövetségi kapitány szerint a címvédő eddigi legnehezebb meccse jön

A világbajnoki címvédő argentin válogatott kerete jelenleg a soron következő világbajnoki selejtezőire készül…

(Photo by Gustavo Pagano/Getty Images)

Az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni az Uruguay elleni vb-selejtezőt megelőzően sajtótájékoztatón beszélt csapata állapotáról:

“A kezdőcsapat nagyjából a megszokott lesz, nem tervezek sok változást. Úgy gondolom, hogy a játékunk még mindig tovább fejleszthető. Mindig azt akarjuk, hogy az emberek azonosuljanak ezzel a csapattal, ennek érdekében pedig folyamatosan dolgoznunk és fejlődnünk kell. Uruguay ellen borzasztóan nehéz meccs lesz, hiszen tisztában vagyunk az uruguayi futballkultúrával és Marcelo Bielsa képességeivel. Megpróbáljuk kordában tartani őket.”

“Messi jó formában van, annak ellenére, hogy egy ideje nem játszott meccset, folyamatosan tréningezik. Nincs akadálya a játékának, ahogy már többször mondtam, amikor bevethető, akkor nálam mindig játszani fog” – mondta el a szövetségi kapitány Lionel Messiről.

“Azért nem hívtam be Alejandro Garnachót, mert nincs jó formában mostanában. Ráadásul, a legutóbbi alkalmakkor nem lépett pályára akkor sem, mikor megtettem, emiatt az emberi oldallal is foglalkoznom kell, Manchester nincs közel. Terrmészetesen továbbra is figyeljük őt, szerepel a terveinkben” – árulta el a kapitány a egyik meglepő kimaradó kapcsán.

Scaloni szót ejtett a pozitív doppingteszt miatt két évre eltiltott Alejandro “Papu” Gómezről is: “Beszéltem vele, hiszen jó kapcsolatunk van, annak idején csapattársak voltunk az Atalantánál. Bízunk benne, hogy meg fog oldódni a helyzete, mindannyiunkat bosszant, ami vele történik, minden támogatásunkat megadjuk neki. Hálásak vagyunk azért, amit adott nekünk.”

Az argentin válogatott csütörtökről péntekre virradóra Uruguay ellen vív hazai mérkőzést, jövő kedden pedig Brazília otthonába látogat.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!