Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es vb: a franciák és a németek százszázalékos teljesítménnyel jutottak tovább a csoportkörből

November 10-én vette kezdetét Indonéziában az idei U17-es világbajnokság, a szombati napon pedig véget értek a csoportkör küzdelmei és kiderült, hogy mely 16 csapat folytathatja szereplését az egyenes kieséses szakaszban.

(Photo by Alex Caparros – FIFA/FIFA via Getty Images)

A csoport:

Az A csoport élén Marokkó U17 csapata végzett, amely a csoport két szerényebb képességű csapatot tudta legyőzni, viszont a második helyen végző Ecuador U17 ellen kikapott. Ugyanakkkor a végső győzelem esélyesei közé sorolt dél-amerikai válogatott az afrikaiak skalpja mellett Indonézia U17 és Panama U17 együttesét sem tudta legyőzni, mindkettővel csak döntetlent játszott. A két kis csapat egymással is ikszelt, így a házigazda zárta a harmadik helyen a csoportot, két ponttal azonban képtelen volt továbbjutni.

A csoport végeredménye:

Standings provided by Sofascore

B csoport:

Spanyolország U17 válogatottja a papírformának megfelelően veretlenül végzett csoportja élén, noha José Lana csapata két győzelem után az utolsó fordulóban csak 2-2-es döntetlent játszott Üzbegisztán U17 ellen. A csoport második helyén két siker jóvoltából Mali U17 nemzeti csapata végzett, míg az ázsiai gárda a spanyolok elleni pontszerzéssel négy ponttal zárt a csoport harmadik helyén. Kanada U17 válogatottja háromból három góllal, 1-10-es gólkülönbséggel fejezte be a szereplését a viadalon.

A csoport végeredménye:

Standings provided by Sofascore

C csoport:

A csoport első három helyezettje hat ponttal zárt, melyből Anglia U17 csapata került végső győztesként annak ellenére is, hogy az utolsó mérkőzését 2-1-re elvesztette Brazília U17 válogatottja ellen, mivel a szigetországiak gólkülönbsége egyel jobb lett. A harmadik helyen Irán U17 végzett, miután az első mérkőzések jókora meglepetésre 3-2-re legyőzte a négy évvel ezelőtti tornán diadalmaskodó brazilokat, amely elég is volt ahhoz, hogy a legjobb harmadik helyezettek közt tovább menjenek. Az egész világbajnoki mezőny leggyengébb csapata, Új-Kaledónia U17 0-24-es gólkülönbséggel fejezte be szereplését, miközben az angoloktól tíz, a braziloktól kilencgólos vereséget szenvedtek.

A csoport végeredménye:

Standings provided by Sofascore

D csoport:

A D csoportban az első három csapat közt ugyancsak körbeverés történt, így hat ponttal mindannyian továbbjutottak. Annak ellenére, hogy a Diego Placente által vezetett Argentína U17 válogatott az első mérkőzést elveszítette, Claudio Echeverri fantasztikus szabadrúgásgóljának is köszönhetően, csoportelsőként jutottak tovább. Szenegál U17 és Japán U17 ugyancsak két-két győzelemmel és egy-egy vereséggel zárt a csoportban, míg Lengyelország U17 csapata mindhárom mérkőzését elvesztette, így természetesen nem jutott tovább.

A csoport végeredménye:

Standings provided by Sofascore

E csoport:

A mezőny egyik százszázalékos csapata Franciaország U17 válogatottja lett, amely a három csoportmeccsét kapott gól nélkül abszolválta. Az Egyesült Államok U17 csapata a két szerényebb képességű ellenfél legyőzésének köszönhetően hat ponttal végzett a második helyen, míg a hárompontos Burkina Faso U17 számára a harmadik helyezés nem jelentett továbbjutást, Dél-Korea U17 pedig nulla ponttal fejezte be szereplését

A csoport végeredménye:

Standings provided by Sofascore

F csoport:

Ugyancsak háromból három győzelemmel végzett csoportja élén Németország U17 csapata egy alapvetően nehéznek ígérkező négyesben. A második-hamradik helyen Mexikó U17 és Venezuela U17 válogatottja négy-négy ponttal egyaránt továbbjutott, miután 2-2-es döntetlenre végeztek egymás ellen. Ebben a csoportban Új-Zéland U17 három vereséggel zárt a sereghajtó helyen.

A csoport végeredménye:

Standings provided by Sofascore

 

Az U17-es világbajnokság nyolcaddöntőinek párosításai (ágrajz szerint):

Franciaország U17 – Szenegál U17
Anglia U17 – Üzbegisztán U17
Mali U17 – Mexikó U17
Marokkó U17 – Irán U17
Ecuador U17 – Brazília U17
Argentína U17 – Venezuela U17
Spanyolország U17 – Japán U17
Németország U17 – Egyesült Államok U17