Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Chelsea-t és a Manchester City akár ki is zárhatják – sajtóhír

Miután az Everton tízpontos büntetést kapott, a szigetországi sajtóhírek szerint további angol csapatokra várhatnak súlyos szankciók…

(Photo by James Gill – Danehouse/Getty Images)

The Times értesülései szerint az Everton tízpontos büntetése után a Manchester City és a Chelsea is komoly büntetés előtt állhat, a két érintett csapattól pénzügyi szabálytalanságok miatt akár 30 pontot is levonhatnak, de a lap szerint a kizárás sorsára is kerülhetnek.

A triplázó City-t korábban azzal vádolták, hogy 115 pontban vétett a szabályok ellen, ezért akár 30 pontos levonást kaphat, vagy a Premier League-ből is kizárhatják – a lap ugyanakkor megjegyzi, a BL-címvédő ügye még legalább két évig elhúzódik, így a büntetést nem mostanában kaphatja meg. A Chelsea ellen ugyancsak vizsgálatok zajlanak, miután a klub a tulajdonosváltást követően maga jelezte, hogy Roman Abramovics regnálása alatt jelentős összegű kifizetések történtek, melyekkel megszegték a Premier League szabályait.

Meglepetés lenne, ha belelátható időn belül döntés születne a két csapat sorsáról, és egyelőre az Everton büntetését is tárgyalják – akár szigorúbb, de enyhébb végkimenetele is lehet.