Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: a magyar válogatott a második kalapból várhatja a sorsolást

A magyar válogatott csoportelsőként jutott ki a jövő nyári Európa-bajnokságra, és az összesített pontszámok alapján eldőlt, hogy Marco Rossi fiai a második kalapban kaphatnak helyet a csoportkör sorsolásán…

Az Európa-bajnokságon résztvevő 24 csapat közül 17 együttes helye vált biztossá, miután Albánia, Anglia, Ausztria, Belgium, Dánia, Franciaország, Hollandia, Magyarország, Portugália, Románia, Skócia, Spanyolország, Svájc, Szlovákia, Törökország és Szerbia már kvalifikálta magát az eseményre.

A hátralévő két Eb-selejtezős játéknapon, hétfőn és kedden a még nem befejezett négy csoportban is eldőlnek a küzdelmek: a C-ben Olaszország és Ukrajna, a D-ben Horvátország és Wales, az E-csoportban Csehország és Moldova, a H-ban pedig Szlovénia és Kazahsztán küzdhet még a második helyért. Tehát négy automatikus hely, valamint a három NL-rájátszáspozíció még kiadó.

A selejtezősorozatban elért eredmények alapján kerül meghatározásra a kalapbeosztás: a házigazda németek mellett az öt legjobb válogatott kerül az egyes kalapba, míg a második kalapban az összesített rangsor 6–11. helyén álló csapatok, vagyis a többi öt csoport első helyezettje, és a legjobb csoportmásodik kerül. A harmadik kalapban a sorban következő öt legjobb csoportmásodik lesz majd, a negyedik gömbből pedig a három leggyengébb csoportmásodik és az NL-rájátszás három ágának nyertesei bújhatnak majd elő a hamburgi sorsoláson.

Az Európa-bajnokság várható kalapbeosztása:

Első kalap: Németország, Portugália, Franciaország, Spanyolország, Belgium Anglia
Második kalap: Magyarország, Törökország, Dánia, Albánia, Románia, Ausztria
Harmadik kalap: Skócia, Szlovákia, Hollandia, Szerbia, Horvátország(?), Olaszország (?)
Negyedik kalap: Szlovénia(?), Csehország(?), Svájc, az NL-playoff három győztese

Az Európa-bajnokság csoportkörének sorsolását december 2-án tartják.