Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: különleges mérkőzést játszott a montenegróiak NB I-es légiósa

A magyar válogatott 3-1-es győzelmet aratott Montenegró ellen az utolsó Európa-bajnoki selejtezőjén…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Kisvárda játékosa, Driton Camaj kezdőként 70 percet töltött a pályán a montenegrói válogatott Magyarország elleni Európa-bajnoki selejtezőjén, amelyet számára kiemelt fontos meccsnek élt meg:

“Számomra különösen fontos volt ez a meccs, hiszen már évek óta Magyarországon futballozom. Mindenek előtt szeretnék gratulálni a magyaroknak. Megérdemlik, nemcsak a kijutást, de a csoportelsőséget is, hiszen oda-vissza megverték Szerbiát. Ilyen ellenféllel szemben, egy ilyen stadionban és hangulatban játszani mindig öröm” – árulta el a szélső az NB1.hu részére.

“Úgy érzem, jól kezdtük a meccset, a vezetést is sikerült megszerezni. Utána viszont elkezdtünk azzal foglalkozni, hogy hogy áll a szerbek mérkőzése. Egyik pillanatban még nyerésre, a következőben már vesztésre álltak, és sajnos velünk is ugyanez történt. Nehéz úgy játszani, hogy nemcsak a saját teljesítményedtől függ a sorsod. Elhullajtottunk néhány fontos pontot a selejtezők során, például Litvániában is, ezekből tanulni kell, és menni tovább az úton” – tette hozzá Camaj.

Camaj három éve erősíti a Kisvárdát, hazája válogatottjában tavaly mutatkozott be, azóta hat alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban.

“Nekem biztos, hogy ez volt életem legkomolyabb mérkőzése. Több mint 60 ezer ember előtt játszhattam, miközben olyan játékosok mellett és ellen mint Sztevan Jovetics, Sztefan Szavics és Szoboszlai Dominik. Azt persze nagyon sajnálom, hogy a kijutást nem tudtuk kiharcolni” – fogalmazott őszintén a 26 esztendős labdarúgó.